Cortina Common, Winnaar fiets van het jaar 2019

De Cortina Common is verkozen tot Fiets van het jaar 2019! De trendy Cortina stadsfiets is dankzij het hippe design, vele kleurencombinaties en mogelijkheden om hem leuk te personaliseren in de smaak van de jury gevallen.

Fiets van het jaar 2019

Dit jaar is de Cortina Common gekozen tot (stads)fiets van het jaar 2019. Deze verkiezing is georganiseerd door de RAI Vereniging en geldt als 1 van de belangrijkste fietsprijzen. Doel is om de consument te laten zien welke noviteiten en ontwikkelingen er in de fietsbranche bedacht worden. De fietsen in deze verkiezing worden door een onafhankelijke jury getest, beoordeeld en kritisch bekeken.

Cortina Common, leverbaar in verschillende uitvoeringen

De Cortina Common is niet voor niets een winnaar. Deze unieke stadsfiets is niet alleen een zeer fraaie verschijning. Hij is ook nog een super praktisch en geheel naar wens uit te breiden met trendy accessoires. Binnen de Common-familie kennen we 3 verschillende types. De Cortina Common Basic, Cortina Common en Cortina Common Active. Alle 3 deze series hebben hun eigen kenmerken, maar zijn door de looks en uitstraling van de fiets toch een hechte familie.

De elektrische Cortina Common

De Cortina e-common is de elektrische variant van deze populaire fiets. Leverbaar in verschillende uitvoeringen en met voorwielmotor of middenmotor. Natuurlijk is de Cortina E-Common voorzien van een krachtige fietsaccu om lekker veel kilometers mee af te leggen.

Cortina Common Basic

De Basic variant van de Common is een echte no-nonsense fiets voor dagelijks gebruik. Voorzien van een terugtraprem en 3 versnellingen. Leverbaar in zowel dames- als herenmodel. De Cortina Common Basic kan voorzien worden van een voordrager zodat je toch gemakkelijk een leuke krat, mand of Cortina accessoire mee kan nemen.

Cortina Common

De meest bekende variant is de 'gewone' Cortina Common. Leverbaar als damesmodel en herenmodel, en leverbaar met 3 of 7 versnellingen is er voor iedereen een geschikte Common te vinden. De variant met 7 versnellingen is naast een gewone ketting-aandrijving leverbaar als variant met Gates aandrijfriem, ookwel Beltdrive genoemd. Nooit meer je ketting smeren en geen vieze broeken meer.

Cortina Common Active

De Cortina Common Active is de nieuwste dochter in de familie. Met 3 of 7 versnellingen voor zowel dames als heren die op zoek zijn naar de looks van een Cortina Common fiets, maar met een actievere fietshouding. Uitermate geschikt voor dagelijks gebruik en woon-werkverkeer. 

AVS Systeem

Alle Cortina Common bagagedragers (voordrager en/of achterdrager) zijn voorzien van het Atran Velo Systeem, AVS genaamd. Met dit systeem klik je heel eenvoudig en zonder gereedschap de leukste accessoires, fietsmanden en fietstassen op je fiets. Met deze trendy accessoires maak je je fiets helemaal eigen en uniek. Bekijk alle Cortina AVS accessoires.

Alle Cortina Common fietsen in één handig overzicht.

Benieuwd geworden? Bekijk dan alle Cortina Common fietsen en kijk welk model en kleur het beste bij jou past. Twijfel je? Kom dan eens langs in het Experience center en ervaar zelf welke Common het beste bij jouw wensen past.