De Batavus Diva – praktische damesfiets

Wij hebben de laatste weken veel aandacht besteed aan de nieuwe collectie van Batavus en Gazelle. In het seizoen 2017 komen veel nieuwe fietsen uit van beide merken maar het is belangrijk dat we de klassiekers niet vergeten. En daarom gaat de blog van vandaag over de ultieme damesfiets: de Batavus Diva!

Synoniem voor de moderne vrouw

De Batavus Diva is een goede synoniem voor de moderne vrouw. Deze fiets is, onder de naam Batavus Diva, in vele uitvoeringen gemaakt. Zo is er een typische stadsfiets met een grote versnellingskeuze, een elektrische variant en kent deze fiets ook een transportmodel. Of je nu op zoek bent naar een zachte uitvoering in het roze of lichtblauw of een stoerdere look in het zwart of paars – de Batavus Diva heeft het in huis! Deze fiets is een echte multitasker leuk om te zien en gemakkelijk in gebruik.

Handige alleskunner

Of je nu valt voor de diva met drie, vijf of 7 versnellingen – ze delen allemaal een aantal praktische eigenschappen die er voor zorgen dat de Diva een echte Diva is. Deze eigenschappen maken deze fiets tot een zeer populair model. 
De Batavus Diva heeft een hele stevige tweepootstandaard. Het voordeel van zo’n standaard is dat de fiets altijd heel stabiel geparkeerd kan worden. Na een éénpootstandaard is het misschien even wennen, maar je hebt het zo onder de knie (of beter gezegd; onder de voet!).

Ook is de fiets voorzien van een stuurslot. Hiermee draai je het stuur vast waardoor deze niet meer om kan knikken. Dat is ideaal als je een zware sporttas voorop je fiets hebt gezet of een krat gevuld met boodschappen van de markt (of een flesje wijn, een picknickleedje en een stokbroodje ;) ). Deze eigenschappen maken deze fiets tot een ideale stads-en transportfiets. Hij is heel bruikbaar als je in je dagelijkse leven kriskros door de stad moet fietsen om bijvoorbeeld naar je werk te gaan, snel even boodschappen te doen en op de terugweg nog even wat afgeven bij het postkantoor.

Een andere eigenschap die deze fiets heeft is dat hij best brede banden heeft. Dit klinkt niet direct als een voordeel, maar als je ze altijd goed opgepompt hebt is dat het wel. Het loopvlak van de band word dan namelijk veel kleiner en zo fiets je dus heel licht.

Dit is een ideale fiets voor jou als:

  • Je op zoek bent naar een degelijke stadsfiets
  • Je veel meesjouwt met de fiets waardoor een stuurslot en dubbele standaard goed van pas komen
  • Je graag veel fietst, maar geen toertocht per dag
  • Je op zoek bent naar een onderhoudsarme fiets waarmee je jaren kunt doen

Heb jij een Batavus Diva? Ben je het eens met dit verhaal? Vertel ons over de voor- en nadelen van deze fiets!