De Sensa Emilia Lady racefiets

Ben je op zoek naar verkoeling? Er is niets wat zo lekker verkoelt als een snelle fietstocht. De wind in je haren, de kilometers die je wegfiets en het belonende koude blikje drinken aan het eine.
De Sensa Emilia Lady is, zoals de naam al doet vermoeden, een racefiets speciaal voor dames. Waarom er een speciale racefiets voor vrouwen gemaakt word lees je allemaal in deze blog!

Stoere fiets voor vrouwen

Dat de Sensa Emilia Lady heel mooi is, is natuurlijk heel leuk om te weten. Maar eigenlijk is dat een bijzaak. Een wielrenfiets voor vrouwen klinkt misschien een beetje raar- maar is vaak broodnodig om comfortabel te kunnen fietsen. De geometrie van de Sensa Emilia Lady is iets anders dan dat van een herenframe. Vrij vertaald komt het er op neer dat het frame net iets anders gebouwd is dan een herenfiets omdat een vrouwenlichaam ook iets anders gebouwd is dan een herenlichaam. Niet alleen de verhoudingen van de Sensa Emilia Lady zijn aangepast maar ook het type zadel en de framematen. Zo is deze fiets al verkrijgbaar in een framemaat van 48 cm.

1 model – twee uitvoeringen

De Sensa Emilia Lady is in twee verschillende uitvoeringen uitgebracht – de Sensa Emilia Lady Tiagra en de Sensa Emilia Lady Sport.

De Sensa Emilia Lady is vernoemd naar de groep waarmee de racefiets afgemonteerd is. Shimano Tiagra is een prima groep voor recreatief fietsen waardoor je heel comfortabel kunt fietsen. Maar vergis je niet! Tiagra word ook veel gebruikt voor semi-professioneel fietsen dus het is een zeer sportieve afmontage.

De Sensa Emilia Lady sport is echt gebouwd voor de meer ervaren wielrenster waardoor dit een goede keuze is voor iedereen die serieus wilt genieten van deze fiets. De voorvork is van carbon en met 9,3 kilogram is dit een lichte fiets! De Shimano 105 afmontage zorgt voor prettig weggedrag. Het voordeel van zo’n gering gewicht is dat je hem ook gemakkelijk mee kunt nemen naar locatie. Hij is zeer snel op een fietsendrager te tillen waardoor je alle mooie plekjes van Nederland kunt ontdekken.

Het Nederlandse Sensa

Het Nederlandse Sensa Bikes maakt no-nonsense fietsen op een no-nonsense wijze. Op het moment dat iemand een fiets bij ons besteld worden ze pas bij Sensa in elkaar gezet. Je weet dus dat je een "verse" fiets krijgt vanuit hun werkplaats. Dit merk is vooral te vinden in het sportieve segment en is een niet te onderschatten merk in de racefietsen!

Wat vind jij van de Sensa Emilia Lady? Zie je de noodzaak van een racefiets voor dames in?