Een blik op 2019 (sneak preview!)

De eerste sneak peek – vers van de pers! De eerste fietsen van collectie 2019 zijn bekend! Lees hier alle ins and outs! 

Het nieuwe fietsseizoen staat voor de deur! Zachtjesaan komen de nieuwste modellen van Gazelle en Cortina naar buiten. De laatste week zijn er vanuit Gazelle ontzettend veel nieuwe modellen vrijgegeven. Dat betekent dat wij ze vanaf nu kunnen bestellen én natuurlijk aan jullie kunnen vertellen wat er in de collectie 2019 aan fietsen te vinden is!

De Stadsfietsen van 2019 – kleur bekennen

Het duurde dit jaar best lang voordat bekend werd wat de nieuwe modellen zouden worden en opeens kwam het nieuws naar buiten met 15 nieuwe stadsfietsen tot dusver! De meeste nieuw aangekondigde fietsen zijn van Gazelle maar ook Batavus en Cortina hebben al nieuwe modellen aangemeld. Wat opvalt is dat we weer kleuren zien in de collectie. Blauwe fietsen zijn populair. Waar we in voorgaande jaren veel zwart en grijs zagen komt kleur steeds vaker voor in de collecties. Ook glans mag weer!

Never Change a Winning Team

Ook dit jaar is er een duidelijke voortzetting van de strategie van voorgaande jaren in fietsenland. Waar er eerst zoveel mogelijk nieuwe modellen werden uitgebracht worden er nu juist geinvesteerd in bestaande successen. Of zoals het hoofdstuk van deze paragraaf al zegt – Never Change a Winning Team! Wij als fietsers zijn kritisch op fietsen. En als we dan eenmaal een model omarmt hebben willen we hem eigenlijk gewoon weer kopen. Want wat nou als je fijne fiets gestolen is en je wilt een nieuwe? Om dan vervolgens te horen te krijgen dat dat niet mogelijk is omdat de fiets die je wilt maar 1 seizoen te krijgen is? Nope! Niet fijn.

Ook zien we deze trend op een breder vlak verschijnen. Dat is voornamelijk te zien bij types zoals de Gazelle Orange, de Gazelle Chamonix en de Cortina Common. Deze fietsen zijn zeer populair als stadsfiets en zijn de afgelopen jaren ook gemaakt als hybride fiets en zelfs als elektrische fiets. Het geliefde frame word gebruikt en daaromheen word de fiets iets anders samengesteld waardoor de rijbeleving verandert – maar het uiterlijk hetzelfde blijft!

De collectie 2019 van Gazelle

Met 11(!) modellen uit 2019 heeft Gazelle afgelopen week veel fietsen vrijgegeven. We zien tot nu toe favorieten terugkeren - soms in een nieuw jasje zoals de de Gazelle Chamonix C7 2019. In de 2019 collectie is deze uitgevoerd in de prachtige kleur Sunflower waaraan goed te zien is dat een gekleurde fiets in is! Ook de Gazelle Chamonix T27 2019 is uitgevoerd in een blauwe kleur. Het blauw is prachtig in combinatie met de zwarte accenten! Hou je van de Gazelle Chamonix met een iets neutralere kleur? Dan is de Gazelle Chamonix S30 2019 wellicht wat voor jou!

Een gekleurde fiets is niet alleen voorbehouden aan damesmodellen. Ook in fietsen zoals de Gazelle van Stael 2019 zien we een kleurtje terug.

Andere fietsen waar met smart op gewacht worden zijn de Gazelle Bloom 2019 en de Gazelle Chamonix T10 HMB 2019. Beide fietsen waren uitverkocht terwijl er nog heel veel vraag naar is. Vooral de Gazelle Chamonix T10 HMB gooide hoge ogen tijdens de AD fietstest. Omdat beide fietsen eigenlijk al zo goed zijn van zichzelf zijn ze in het nieuwe collectiejaar onveranderd gebleven. 
Ditzelfde geld voor de Gazelle Orange C7+ HFP 2019 en de Gazelle Orange C7+ HMB 2019. Beide fietsen bevallen zo goed dat ze weer onveranderd in het assortiment opgenomen zijn op de kleur na. Er is dit jaar een Navy variant bijgekomen.

Wij denken dat dit een zeer populaire kleur gaat worden!

Cortina 2019

Cortina heeft her en der wat fietsen vrijgegeven maar we wachten nog op de echte nieuwtjes. Zodra we ze weten ben jij natuurlijk de eerste. 
Ondertussen zien we bij Cortina een continuering van het succesvolle U4 Transportmodel waar ook voor kinderen een model van is gemaakt. 
De nieuwste Cortina kinderfietsen zijn uitgevoerd in de gedurfde kleur donker olijf mat en sterrengrijs mat.

ook heeft Cortina het lifestyle-idee van de collectie uitgebreid naar accessoires. Met een kliksysteem voor kratjes en supertoffe tassen zie je steeds meer dat fietsen een onderdeel worden van een imago. Wij zijn fan!