top 5 trendy stadsfietsen

Gelezen op www.amsterdam.nl. De fiets is het meest populairste vervoersmiddel in Amsterdam. En dat is niet geheel onlogisch. Met een fiets kun je gemakkelijk op de, voor de auto, minder makkelijk te bereiken plekken komen. Maar welke stadsfiets is nu trendy? Lees met ons mee zodat we je op de hoogte kunnen houden van de meest populaire fietsen!

Gazelle Cityzen C8

Het stadsleven is vluchtig en moet zo makkelijk mogelijk verlopen. Gazelle speelt daar met de Gazelle Cityzen C8 handig op in. Deze snelle fiets is zo gemaakt dat je je zo snel mogelijk kunt voortbewegen zonder gedoe. Deze fiets heeft geen ketting maar een aandrijfriem/beltdrive waardoor je niet de nadelen hebt van een traditionele ketting. Deze geeft weinig weerstand tijdens het fietsen, is duurzamer en veel gemakkelijker te onderhouden. Omdat deze riem gemaakt is van rubber hoef je je geen zorgen te maken over roest. Deze fiets is verkrijgbaar in de kleur Dim Grey en Hot Coffee. Laat dat nu eens extra lekker fietsen richting de Barista!

Sensa Superlite Gunmetal LX/XT

Alleen de naam rolt al fantastisch van je tong af. De Sensa Superlite Gunmetal LX/XT is een lichtgewicht fiets. Ideaal dus als je van de ene kant van Amsterdam naar de andere kant moet racen. Door zijn zeer geringe gewicht is het ook geen probleem om hem in een stalling te tillen of mee te nemen in de tram als je een keer een lekke band hebt. Met 14 kilogram is superlite zeker de juiste benaming.

Batavus Old Dutch

Je opa en oma wisten al moeiteloos de weg door de stad te vinden op een basic fiets. En de Batavus Old Dutch is dan ook een perfect voorbeeld van zo'n Basic stadsfiets die geïnspireerd is op de fiets van je grootouders. Geen gedoe met versnellingen of ingewikkelde remmen. Gewoon een simpele omafiets met terugtraprem! De Batavus Old Dutch is een ideale stationsfiets voorzien van alles wat je nodig hebt. Terugtraprem, klassiek voorlicht en koplamp en gewoon een zeer degelijke bouw.

Gazelle Esprit

De Gazelle Esprit is al jarenlang populair en heeft het afgelopen jaar een flinke update gehad. Deze moderne stadsfiets is simpel, fijn in gebruik en heeft precies alles in huis om een fijne no-nonsense stadsfiets te zijn. Hij is hufterproof, stevig en onderhoudsarm. Zo kun jij hem gewoon gebruiken voor je fietstocht en hoef je je minder te concentreren op onderhoud of ander gedoe. Met zijn vaste voorvork, goedgekeurde veiligheidsslot en degelijke remmen en verlichting kun je je eigenlijk geen buil vallen aan deze topper van 2017.

Gazelle Orange

Deze limited edition van de Gazelle Orange C7+, de Gazelle Orange C7+ LTD. is een prachtig uitgevoerde stadsfiets met een trendy uiterlijk. Hij fietst heerlijk, zit goed in elkaar en heeft alles in huis om je snel langs de toeristenmassa heen te weven. De herenversie heeft een futuristisch uiterlijk waardoor je direct opvalt op de weg. De damesversie is uitgevoerd in stijlvol wit waardoor je goed gezien word in de zee van zwarte fietsen.

Wat is jouw favoriete fiets uit onze top 5?