Transportfietsen

De veelzijdigheid van een Transportfiets

In het straatbeeld is de transportfiets inmiddels niet meer weg te denken. Overal waar je kijkt zie je kinderen, tieners en volwassenen fietsen op een fiets met een rekje voorop. De Transportfiets is een zeer handig en veel gebruikt transportmiddel. En dat is natuurlijk niet zonder reden.
Wie kent het niet, je wilt gezonder bezig zijn en de auto vaker laten staan, maar hebt toch de ruimte nodig om al je boodschappen mee te nemen.

In dit geval biedt de transportfiets uitkomst. Met een stevige voordrager en bagagedrager neem je gemakkelijk veel boodschappen mee. Op de voordrager plaats je een leuke rieten mand, stoere houten fietskrat of een kunststof zwarte krat. Achterop kan je, als je nog steeds niet genoeg bergruimte hebt, een set stevige fietstassen plaatsen.

Er zijn transportfietsen voor dames, voor heren en ook voor kinderen. Toch zien we vaak dat heren ook kiezen voor een damesmodel, aangezien deze fietsen een lagere instap hebben en door iedereen gebruikt kunnen worden. Waren vroeger de damesframes nog minder sterk dan de herenmodellen, tegenwoordig zijn de transportfietsen voor dames net zo sterk en maakt de framekeuze geen verschil meer.

Specificaties van een transportfiets

Een goede transportfiets beschikt over kwaliteiten die niet bij elke fiets passen. Hij moet tenslotte geschikt zijn om veel spullen mee te nemen, maar moet ook nog lekker fietsen. Een goede transportfiets beschikt ten minste over;

  • Sterk frame geschikt voor zware belasting
  • Voordrager die tenminste 10Kg draagkracht heeft
  • Bagagedrager die minimaal 25 Kg kan dragen
  • Dubbele standaard, zodat de fiets met bepakking ook stabiel staat
  • Stuurblokkering, deze voorkomt dat je fietsstuur omklapt als de fiets geparkeerd staat

Transportfietsen van de bekende merken

Bij Fiets-Exclusief verkopen we al jaren veel transportfietsen en weten we waar we op moeten letten bij de aanschaf van een nieuwe fiets. Allereerst is de kwaliteit van de fiets erg belangrijk. Het gebruikte materiaal, de afwerking en accessoires op je nieuwe transportfiets zorgen voor de duurzaamheid en het fietsplezier.

Gazelle Transportfietsen

Gazelle Puur NL Transportfiets
Elektrische transportfiets

Het bekendste Nederlandse fietsmerk is Gazelle. De transportfietsen van Gazelle blinken uit in kwaliteit, duurzaamheid en de fraaie looks. Gazelle heeft in het assortiment verschillende soorten transportfietsen, of Lifestyle-fietsen zoals Gazelle het zelf noemt. Hieronder vindt je een aantal series met fietsen die voldoen aan de eisen van een transportfiets;

Al deze fietsen zijn voorzien van een stevige voordrager en bagagedrager. Per serie zal je zien dat er verschillende modellen zijn. Niet alleen in verschillende kleuren, maar ook verschillende uitvoeringen. Zo is er bijvoorbeeld een Gazelle Heavy Duty met 7 versnellingen, een elektrische Gazelle Heavy Duty HMB of een Gazelle Puur NL Midnight, helemaal in het zwart.

Cortina Transportfietsen

De transportfietsen van Cortina zie je tegenwoordig heel veel rijden. Dit Nederlandse lifestyle merk kenmerkt zich door een groot aanbod van goed geprijsde, stevige fietsen. Daarnaast focust Cortina zich op de mode, waardoor de fietsen van Cortina altijd met hun tijd meegaan.
De Cortina series die zich kenmerken als tarnsportfiets staan hieronder;

Transportfiets met volle bepakking
Cortina Transportfiets

Transportfiets als moederfiets gebruiken

Een vraag welke we regelmatig krijgen is; Kan je een transportfiets ook als moederfiets gebruiken? Een moederfiets en transportfiets hebben wel een aantal gelijkenissen, zoals de dubbele standaard en de stuurblokkering.
Echter is er bij een transportfiets niet genoeg ruimte om een kinderzitje en windscherm voorop de fiets te monteren. Het verticale deel van de voordrager zorgt ervoor dat er niet genoeg ruimte is om de voetsteuntjes van het voorzitje kwijt te kunnen.

Er is echter wel een modellijn die het beste van beide werelden kent. De speciaal ontwikkelde Cortina U4 Family serie heeft de mogelijkheid om kinderzitjes te monteren, maar is ook voorzien van stevige voordrager en bagagedrager.

Elektrische transportfietsen, relaxed fietsen met volle bepakking

De transportfietsen met trapondersteuning zijn sinds enkele jaren steeds meer in opkomst. Niet zo gek, want nu kan je de nadelen van een zwaardere fiets combineren met het gemak en comfort van elektrische ondersteuning.
Met een krachtige motor in het voorwiel of een middenmotor fiets je in mum van tijd maximaal 25 km/uur. Zo merk je niets van het feit dat je je zware boodschappen en is de elektrische transportfiets echt een alternatief geworden om je dagelijkse boodschappen mee te doen.

Proefrit maken op een transportfiets?

Uiteraard zit er tussen de transportfiets verschil. Niet alleen het verschil tussen elektrische en gewoon, maar er zijn ook modellen met handremmen of terugtraprem. Of een model met 3 of 7 versnellingen is leverbaar.
Ook de houding tussen de series is verschillend dankzij de geometrie van het frame.

Aangezien een fiets een grote aankoop is begrijpen we het belang van goed advies en een proefrit. Kom daarom langs in het Experience Center en bekijk/probeer de modellen in het echt.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.