5 redenen om tóch op de fiets te stappen

Je kunt vandaag toch best de auto naar werk pakken toch? Dan kun je best nog wel vijf minuutjes extra snoozen. Bekend verhaal? Wij geven je vijf redenen om de ochtendsnooze te trotseren en toch op de fiets te stappen!

 

  • De file vermijden

De auto mag dan misschien wel lekker warm zijn maar je rijdt regelrecht in volksergernis nr. 1 – file. Elke dag is het wel raak en 500 kilometer file in de ochtend is al lang geen zeldzaamheid meer. Sterker nog – de ANWB berichtte in juni nog dat de files met 10% zijn toegenomen in het eerste halfjaar van 2016 Het plezier van die paar keer snoozen word al snel omgezet in ergernis en een gehaast begin van je dag. Hoe lekker is het dan als je fris en fruitig met rode wangen langs de file kunt racen?

Voorgestelde fiets om files mee te vermijden:

Gazelle Cityzen Speed: Met een snelheid van 45 kilometer per uur sneller dan langzaamrijdende auto’s in de file! Je zoeft zo moeiteloos naar je werk zonder te hard te zweten. Zo kun je toch nog goed voor de dag komen op je vergadering.

  • Koud weer? Fiets je warm!

Maar in tegenstelling tot je auto zorgt de inspanning van het fietsen dat je interne kachel lekker aan het stoken is en kom je warm aan op je werk. En hier heb je langer voordeel van omdat dit de hele ochtend zal zorgen dat jij je warm en behaaglijk voelt.

Goede fiets om het warm mee te krijgen:

Sensa Campagna 24: Deze fiets heeft een zeer goede prijs kwaliteitsverhouding. Met een grote beschikbaarheid aan versnellingen fiets je comfortabel richting je werk en de fiets is nog zeer stijlvol ook! Win-win!

  • Regen? Nee joh!

Voor een kikkerlandje waar het vaak regent zijn we er toch allemaal huiverig voor. Een nat pak halen is niet zo fijn. Maar gelukkig regent het eigenlijk bijna nooit en dat bewijst de website hetregentbijnanooit wel. Vanaf 1 september 2008 word op deze website door de eigenaar bijgehouden wanneer hij een nat pak haalt op weg naar werk. En wat blijkt? 90,3% van de tijd komt hij droog over. Dat zijn 2358 fietstochten waarbij het regenpak gewoon in de fietstas mocht blijven.

Goede fiets om droog mee over te komen:

Gazelle Orange C8: De Gazelle Orange past natuurlijk prima bij Nederland. Ons landje van Oranje heeft in deze fiets een prachtige vertegenwoordiging gevonden. Onverwoestbaar, prettig in gebruik en een prachtig uiterlijk.

  • Even snel...

We kennen het allemaal. Even snel...
Even snel in je pauze naar de supermarkt om een broodje te halen. Dat is vele malen makkelijk op de fiets. Met de auto moet je op zoek naar een parkeerplekje of je weg vinden in een veel te krappe parkeergarage. Op de fiets ontwijk je dit allemaal en vind je eigenlijk altijd wel een plaatsje voor je ijzeren ros.

Perfecte fiets voor even snel naar de...:

Batavus Quip: Deze fiets heeft een grappig uiterlijk maar is stiekem heel praktisch. Met een handig voorrek gooi je zo je tas op de drager of plaats je er een handige krat op. Zo kun je even snel je boodschap doen, en je boodschap altijd meenemen op de fiets.

  • Multifunctioneel

Voordat je naar je werk gaat moet je snel je kinderen afzetten. Of in mijn geval hond Fred bij de oppas. De keuze voor de auto lijkt dan snel gemaakt. Er passen tenslotte meerdere kinderen in én je kunt je tas voor werk ook alvast achterin gooien. En dan kom je bij de basisschool en sta je met tientallen andere ouders te wachten in de rij om je kind snel even af te zetten. En zo zoef je vervolgens gehaast door naar je werk. Maar nee hoor, wij bieden de perfecte oplossing!

Gazelle Cabby: Deze multifunctionele bakfiets is snel, wendbaar (geen logge houten bak) en bovendien zeer makkelijk te parkeren dankzij de inklapbare bak. De Gazelle Cabby heeft genoeg ruimte voor drie kinderen en je tas. De kinderen zitten veilig dankzij de riempjes. Ook is de fiets eventueel uit te breiden met een regentent voor die ene keer (zie onderwerp 3) dat het wel regent. Iedereen droog op zijn bestemming. En ben je eenmaal op je werk? Dan klap je de bak makkelijk in zodat hij gemakkelijk te parkeren is.

Heb jij een reden om de auto te pakken in plaats van de fiets? Leg het ons voor en wie weet weten wij de perfecte reden om juist wel op de fiets te springen!