5 redenen waarom je moet fietsen naar werk!

Ben jij ‘sochtends moeilijk te motiveren en zoek je naar redenen om de auto te laten staan en tóch op die fiets te stappen? Wij hebben 5 redenen voor je op een rijtje gezet!

5. Fietsen naar je werk, summer, summer, summertime

De zon schijnt, de vogels fluiten weer en de winter lijkt al mijlen ver geleden. Tijd om DJ Jazzy Jeff en de Fresh Prince op te zetten met het liedje summertime en op je elektrische transportfiets richting je werk te fietsen. Vergeet niet om ook een kleedje, een paar snacks en een goed boek in te pakken want in je pauze fiets je gewoon lekker naar het dichtsbijzijnde park alwaar je je lunch opeet en je boekje open te slaan om even loom bij te komen van een drukke ochtend en kun je, misschien enigszins loom van de zon, weer uitgerust beginnen aan de tweede helft van je werkdag!

4. De dagelijkse beweging

Door te fietsen naar werk kom je in beweging. En het mooie aan fietsen is dat het een hele laagdrempelige én gezonde manier is om je voort te bewegen. Of je nu heel snel naar je werk crosst of in een wat rustiger tempo naar je werk fietst - je spijsvertering komt op gang en je ademhaling en hartritme worden verhoogd. En dit zorgt er dus voor dat je ook weer beter kunt ontspannen. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat een half uurtje fietsen per dag zorgt voor een betere nachtrust. Je valt niet alleen sneller in slaap maar je slaapt ook dieper. Zou dat soms zijn waarom wij Nederlanders elk jaar weer tot de gelukkigste mensen ter wereld behoren? Ook een elektrische fiets zorgt ervoor dat je je dagelijkse beweging op pijl houdt. Waar wacht je nog op? Stap op die fiets!

3. Je vitamientjes

In de winter komen de meeste Nederlanders niet genoeg buiten om aan hun dagelijkse vitamine D-behoefte te voorzien. En als we buiten komen is de kans groot dat je handschoenen draagt en een sjaal om je nek hebt. Hierdoor is de hoeveelheid huid die zonlicht op vangt minimaal. Natuurlijk kun je een deel van je vitamine-D bij eten met melkproducten maar je lichaam kan het ook heel goed zelf produceren. Met het fietsen naar je werk kun je dus zorgen dat je lichaam voldoende vitamine D aanmaakt.

2. Fietsen is goed voor het milieu

Tja, het is misschien een beetje een inkoppertje maar elke auto minder op de weg is een winst voor het milieu (en je portemonnee!). En laten we over het vinden van een parkeerplekje nog maar niet spreken. Een groot voordeel van de fiets is dat de enige brandstof die hij krijgt van jou of uit zijn accu komt. Zo komen er geen fossiele brandstoffen in het milieu en is er veel minder geluidsoverlast. info. Als iedereen zou fietsen naar werk zou er ook heel wat minder asfalt nodig zijn!

1. Tijdswinst

Ook ik val wel eens voor het idee dat ik sneller ben met de auto. Sterker nog - ik maak mezelf wel eens wijs dat ik best nog tien minuutjes kan blijven liggen. Maar ja. als ik dan toch in de auto stap moet ik me haasten. En het verkeer om me heen werkt dan toch niet mee. Met de elektrische stadsfiets kun je dit mooi voorkomen. Je stapt op de fiets naar werk en kunt de files ontwijken én je hebt alle bovenstaande gezondheidsvoordelen gelijk meegepakt! 
En terwijl jij savonds al lekker thuis op de bank zit staan jouw collega's nog in de file.

Welke van de vijf bovenstaande redenen wegen voor jou het zwaarst om te fietsen naar je werk?