Fiets van de maand november - de Batavus Dinsdag

Batavus Dinsdag

De Batavus Dinsdag verscheen voor het eerst in het assortiment van Batavus seizoen 2015. Maar ook in 2017 is de fiets weer van de partij met een sprankelnieuwe toevoeging in het assortiment. Lees jij mee waarom we deze fiets op alle dagen van de week kunt gebruiken, en niet alleen op dinsdag?

Trendy stadsfiets

De Batavus Dinsdag is helemaal in tune met de huidige trends. Ranke frames en minimalistisch design zie je veel terug in de huidige collectie en ook de heldere kleuren zijn veel gezien momenteel. Waar de fietsmarkt de laatste jaren gedomineerd werd door zwartmat zie je zachtjesaan de kleuren weer terugkomen in het assortiment. Zo is de Batavus Dinsdag damesversie verkrijgbaar in kersenrood en een herenvariant in hemelblauw. Deze moderne stadsfiets werd nog net dat beetje moderner in de Exclusive variant. De Dinsdag Exclusive heeft een aandrijfriem in plaats van een ketting. Stadsfiets 2.0!

Slim design

Toen in 2014 de Batavus Dinsdag werd aangekondigd werd dat gelijk opgemerkt in de vakhandel. De fiets won gelijk na zijn introductie een award voor goed industrieel ontwerp. Het slanke frame in combinatie met de robuuste bouw zorgen ervoor dat de Batavus Dinsdag jarenlang meegaat. De gesloten kettingkast zorgen ervoor dat deze fiets weinig (maar niet nooit!) onderhoud nodig heeft.

Op de slanke fiets zit een slanke drager en gaan de kabels achter de koplamp door het frame heen. Hierdoor heb je in een volle fietsenstalling geen probleem als er iemand niet zo goed oplet.

Goed doordacht minimalisme

Omdat de Batavus Dinsdag eigenlijk gelijk populair werd zijn er diverse uitvoeringen uitgebracht. Zo kwam er naast de reguliere Batavus Dinsdag al snel een Batavus Dinsdag Comfort, met vering in de voorvork en in de zadelpen. Hierdoor voel je minder van de ondergrond en worden oneffendheden in de weg goed opgevangen. Ook is er een Batavus Dinsdag X-Light versie. Deze fiets is uitgevoerd met een carbon voorvork waardoor deze fiets (ja, echt waar!) extra licht is! 
De meest exclusieve fiets uit deze collectie is de Batavus Dinsdag Exclusive. Een fiets waar geen moeite gespaard is zoals hierboven te zien. Deze fiets heeft een aandrijfriem van kunststof. Dit is zeer onderhoudsarm, roest niet en gaat veel langer mee!

Welke dinsdag past het beste bij jou?