De beste Speed Pedelec van 2018

We krijgen met regelmaat de vraag wat nu eigenlijk de beste Speed Pedelec van 2018 is. En voor mij is dat een heldere zaak. Lees je mee welke fiets dat is en waarom?

Ik laat jullie nog wel even in spanning hoor! Als ik denk aan de beste Speed Pedelec van 2018 is dat voor mij dus een heldere zaak. Maar dan pas ik de vraag gelijk toe aan mijn wensen en eisen. En ik kan het mezelf natuurlijk makkelijk maken door dat als standpunt te nemen in een blog geschreven door mij. Maar dat is niet zoals het werkt en daar zijn jullie natuurlijk niet mee geholpen. Er komen heel wat zaken kijken bij het uitzoeken van een Speed Pedelec. Als we de nieuwe regelgeving even naast ons neerleggen (want dat is voor elke Speed Pedelec hetzelfde en weegt niet mee in de overweging) zijn er een aantal factoren van belang die een Speed Pedelec de titel beste Speed Pedelec van 2018 te geven.

  • De balans – met hoge snelheden is het heel belangrijk dat je een goede balans hebt tijdens het fietsen.
  • De motor
  • Het bedieningsgemak
  • De remmen – alhoewel vanzelfsprekend lijkt is het belangrijk dat je remmen zeer krachtig moeten zijn zonder dat je gelijk op je snufferd gaat als je moet remmen.

Nadat ik voor mezelf op een rijtje heb gezet ben ik gaan polsen bij collega’s. En al snel bleek dat we eigenlijk allemaal dezelfde fiets als voorkeur hebben.

Nu is het natuurlijk tijd voor tromgeroffel en de onthulling. Zit je er klaar voor?

De Gazelle CityZen Speed!

De Gazelle Ultimate Speed wint met stip door de ingebouwde powertube accu. Deze fiets ziet er heel gelikt uit doordat de accu onderdeel is geworden van het frame. Deze Bosch Powertube 500 accu is de meest moderne fietsaccu op de markt. Door de perfecte integratie met het frame kan de nieuwe generatie Speed Pedelecs zo minimalistisch mogelijk uitgevoerd worden.

Het heeft nog een groot voordeel ten opzichte van de traditionele accuplaatsing. Omdat de fietsaccu dichtbij schuin boven de motor geplaatst is is de gewichtsverdeling echt optimaal. Dit zorgt, dankzij het lage zwaartepunt, voor een zeer stabiele wegligging. Dat is voor een high speed e-bike zeer belangrijk. Met hogere snelheden wil je natuurlijk zo stabiel mogelijk fietsen. 

De Speed Pedelec heeft al een vaste schare fans en er komen er steeds meer bij. Het is voor veel mensen het fijnste (en milieuvriendelijkste) alternatief op een auto. Doordat er geen sprake is van file op het fietspad en je zo toch inspannend bezig bent is de keuze al snel gemaakt. 

Bosch Performance Line middenmotor

De Gazelle Ultimate Speed is uitgevoerd met een Bosch Performance Line Speed middenmotor. Dit type middenmotor geeft vanaf het begin al krachtige ondersteuning. Met een koppel van 75Nm heb je ook tijdens het wegfietsen een grote hulp en zit je zo op hoge snelheid.
De moderne technologie is constant aan het meten hoe het draaimoment is, de snelheid en de acceleratie. Dat betekent in de praktijk dat je op een prettige wijze kunt fietsen met de optimale hulp onderweg.

Intuïtief gebruik

De bediening van de motor is heel eenvoudig. Met de Gazelle Ultimate Speed is het echt opstappen en wegrijden. Dat is ideaal omdat je helemaal geen zin hebt om urenlang de gebruiksaanwijzing van je fiets te lezen! Je wilt gewoon opstappen en gaan! Het display zit in het midden van het stuur geplaatst waardoor hij makkelijk afleesbaar is tijdens het fietsen en je zo de snelheid in de gaten kunt houden.

10 versnellingen

De Speed Pedelec Gazelle Ultimate Speed van Gazelle is uitgevoerd met 10 versnellingen via een derailleur. Deze Shimano Deore versnellingen staan overal bekend als zeer goede versnellingen die een hoog schakelgemak geven. De derailleurversnelling is zeer geliefd bij sportieve fietsers!

Van 45 naar 0

Naast dat je met de Gazelle Ultimate Speed Pedelec snel kunt fietsen is het ook belangrijk dat je goed kunt remmen. Dit kan dankzij de hydraulische remmen (remmen op oliedruk) die gemonteerd zitten op deze High Speed E-Bike. Met hydraulische schijfremmen rem je krachtig en gedoseerd. Het grote voordeel van schijfremmen is dat ze onder alle weersomstandigheden goed presteren. Ook als het regent!

Dat is de reden waarom we deze remmen ook vaak zien op fietsen in de sportieve categorie zoals mountainbikes en racefietsen!

Je kunt dus wel concluderen dat wij fan zijn van de Gazelle Ultimate Speed. En dat klopt! Wil je deze fiets in het echt zien? Hij is op dit moment te bewonderen in het Experience Center