De elektrische Gazelle fietsen van 2017

We hebben er al eerder gesproken over 2017 en nu kunnen we al onze voorspellingen definitief maken. Wij presenteren dan ook met trots de collectie elektrische fietsen van Gazelle van seizoen 2017

What’s in a name?

Met de nieuwe collectie van Gazelle is er een nieuwe naamvoering voor de elektrische fietsen gekozen. De modelnaam word gevolgd door drie letters. Alle elektrische fietsen beginnen met een H voor Hybrid. Afhankelijk van de plaatsing en het type motor worden de andere letters toegevoegd.
Fietsen met een middenmotor van het merk Bosch heten dan de Gazelle Orange C7+ H(ybrid) M(idden) B(osch). De Gazelle Orange C7+ HMB. De fietsen met een steps middenmotor heten dan bijvoorbeeld de Gazelle Chamonix C7 HMS.
Een ander voorbeeld is de Gazelle Orange C7 met een Panasonic voorwielmotor. De naam word dan de Gazelle Orange C7 H(ybrid) F(ront) P(anasonic); de Gazelle Orange C7 HFP.

Nieuwe motor

Naast diverse nieuwe modellen is er ook iets anders toegevoegd aan de Gazelle elektrische fietsen collectie. In het seizoen van 2017 is de Steps motor toegevoegd aan het assortiment. Deze motor van Shimano is gemakkelijk te bedienen en even krachtig als Bosch en Impulse. Het voordeel van Shimano is dat zij natuurlijk niet alleen elektrische onderdelen maken maar bijvoorbeeld ook remmen, kettingen en de welbekende versnellingsnaven. Hierdoor is volledige integratie in de fiets mogelijk.

Een steuntje in de rug – de fietsen van 2017

Binnen de nieuwe collectie van Gazelle hebben we de volgende type fietsen:

De Gazelle Orange

Met 6 verschillende modellen in de Gazelle Orange serie is dit de meest uitgebreide. Binnen de Gazelle Orange serie zijn er twee modellen met Bosch motor, twee modellen met Impulse motor en 2 modellen met Panasonic motor.

  • De Gazelle Orange C7 HMB en de Gazelle Orange C7+ HMB zijn vergelijkbaar wat betreft motor en accuduur. De Gazelle Orange C7+ is iets luxer uitgevoerd met een duurder type display. Beide fietsen zijn voorzien van een krachtige Bosch middenmotor en hebben een hoge gebruiksvriendelijkheid.
  • De Gazelle Orange C7 HMI en de Gazelle Orange C8 HMI verschillen onder andere van versnellingsnaaf. Beide fietsen zijn heerlijk sportief, hebben een evenwichtige Impulse mioddenmotor in gebruik en toch onderhoudsvriendelijk.
  • De Gazelle Orange C7 HFP en de Gazelle Orange C7+ HFP zijn voorzien van een voorwielmotor. Het verschil zit onder andere in de vering waardoor de Gazelle Orange C7+ HFP wat comfortabeler is.

De Gazelle Cityzen

Deze nieuwkomer van afgelopen jaar heeft zijn sporen al wel verdiend en is opgenomen in het vaste assortiment. Met twee modellen is er een keuze te maken tussen een "normale" versie en een speed-versie. 
De hybride versie, de Gazelle Cityzen C8 HMB, heeft 8 versnellingen, een krachtige middenmotor en sportieve afmontage.
De Speed-Versie, de Gazelle Cityzen Speed, haalt hoge snelheden tot 45 km. Per uur. Het is wel noodzakelijk om je van tevoren in te lezen over de regelgeving wat betreft hoge snelheidsfietsen.

De Gazelle Chamonix C7 HMS

Deze sportieve toerfiets, de Gazelle Chamonix C7 HMS, is nu uitgevoerd met een krachtige steps motor. Deze fiets is gemakkelijk in gebruik en neemt je soepel mee tijdens al je fietstochten. Dit is een zogenoemde Dual Purpose e-bike. Geschikt voor de korte- en lange afstanden.

De Gazelle Heavy Duty NL C7

Deze fiets is gemaakt in twee uitvoeringen. 
De Gazelle Heavy Duty NL C7 HFP met voorwielmotor en de Gazelle Heavy Duty C7 HMB met krachtige middenmotor. Beiden hebben zo hun unieke eigen voor- en nadelen. Een voorwielmotor is goedkoper maar heeft een onhandiger zwaartepunt aan de voorzijde. 
De Gazelle Heavy Duty C7 HMB is iets duurder maar door de plaatsing van de motor in het midden is de balans wat beter. Zeker voor een transportfiets is dat erg handig.

De Gazelle Miss Grace C7

Net zoals de bovengenoemde Heavy Duty is de Gazelle Miss Grace C7 uitgevoerd met een middenmotor of met een voorwielmotor. Je kunt de Gazelle Miss Grace eigenlijk zien als dezelfde fiets, maar dan met een lage instap. De Gazelle Miss Grace C7 HFP en de Gazelle Miss Grace C7 HMB zijn populair in gebruik. Zeker voor heuveulachtig terrein of langere afstanden heeft de Gazelle Miss Grace C7 HMB grote voordelen.

Gazelle Balance C7 HFP

Dit is een beetje een vreemde eend in de bijt. Deze fiets is namelijk misschien niet de eleganste om te zien maar hij is wel heel praktisch in gebruik. Dankzij de unieke vormgeving is de balans (de naam zegt het al) van de Gazelle Balance ideaal. U kunt altijd comfortabel fietsen ongeacht uw lichaamslengte en de berijder kan altijd met beide benen bij de grond.

Welke fiets heeft jouw voorkeur?