De framemaat bepalen voor een kinderfiets

Sinds een paar weken hebben wij bij aanbiedingsfiets ook kinderfietsen in het assortiment. We kregen in de laatste twee jaar al vaker de vraag of we deze alsjeblieft in het assortiment op wilden nemen – en op een gegeven moment konden we dat natuurlijk niet meer negeren. 
Maar de belangrijkste vraag is misschien wel – hoe weet ik welke framemaat mijn kind nodig heeft?

Wielmaat vs. Framemaat

In tegenstelling tot de reguliere volwassenfietsen worden kinderfietsen in wielmaat berekend. Bij volwassenen word de framemaat bepaald aan de afstand tussen de trapas en de zadelbuisklem. Dat is een centimetermaat en geeft je een goede indicatie voor welke maat je nodig hebt. Een kinderfiets word echter aan de hand van de wielmaat berekend en gaat altijd in inches. Een kinderfiets koop je dus aan de hand van de band.

Maar ja, dan ben je er natuurlijk nog niet. Want het ene kind van 9 heeft net al een groeispurt achter de rug terwijl de ander nog lang niet dezelfde lengte heeft. Daarom kijken we vaak naar de kledingmaat om de benodigde wielmaat te bepalen.

De kinderfietsen van Batavus

In ons assortiment hebben we de kinderfietsen van Batavus opgenomen. Dit is niet zonder reden. Deze fietsen zijn kwalitatief zeer goed – en misschien nog wel het allerbelangrijkste – erg veilig. 

Er zijn drie fietstypes te verkrijgen – namelijk de Batavus Star, de Batavus Amigo en de Batavus Snake. Alledrie de fietsen hebben per wielmaat weer een ander uiterlijk waardoor ze per leeftijdscategorie weer hun eigen charme hebben. De Batavus Star en de Batavus Amigo zijn een goede reflectie van wat er momenteel populair is onder de schoolgaande kinderen. Met de leuke voordrager en de grappige kleurdetails is deze fiets een moderne optie. De Batavus Snake is een echte stoere jongensfiets die wat meer lijkt op een MTB en waarvan je weet dat je zoon er een lange tijd op rond kan crossen!

Kinderfiets of een volwassen fiets?

Zit je zoon of dochter op een twijfelmaat? Veel fietsen van Gazelle en Batavus zijn ook in kleinere framematen te verkrijgen met een wielmaat van 28 inch. Zo kan de fiets gedurende de middelbare schoolperiode meegroeien. Veel Gazelle fietsen beginnen al bij een framemaat van 46 cm. Waardoor er vanaf een lichaamslengte van 1.53 al gekozen kan worden voor een volwassen optie.