De Gazelle Miss Grace

Wij hebben ze gezien en ook al in huis. De Gazelle Miss Grace. De Miss Grace is al jarenlang ongekend populair. Benieuwd waarom? Lees deze blog om de voor- en de nadelen van deze lifestylefiets te ontdekken!

Gazelle Miss Grace

Fietsseizoenen houden zich niet aan onze traditionele kalender. De fietsen voor een aankomend seizoen worden meestal in september bekend gemaakt. En zo ook nu. Gazelle heeft afgelopen week de nieuwe modellen voor seizoen geïntroduceerd. We kijken met zijn allen altijd heel erg uit naar dit moment. Wat voor nieuwe modellen zullen er in het komende fietsseizoen geïntroduceerd worden en welke fietsen blijven er dit jaar in de collectie?

Wat betreft de drukte in de winkel merk je in september dat het ietsje rustiger word. De mooie fietsdagen zijn er nog volop maar de behoefte om per direct een fiets aan te schaffen om daar zo optimaal mogelijk van te genieten is iets minder. Toch is het nu juist achter de schermen het drukste moment. Want alle nieuwe modellen moeten natuurlijk op onze website gezet worden en bij elke fiets moet er een passende tekst worden geschreven. Natuurlijk nemen we ook de tijd om elke fiets uitgebreid te bespreken en te bewonderen. Hoe vinden we de nieuwe fietsen en zijn ze anders ten opzichte van het afgelopen jaar? Zijn er fietsen waar we hebberig van worden? (Het antwoord is JA!)

Tja, en dan krijg je een foto toegestuurd van de Gazelle Miss Grace. Een fiets waarvan wij dachten dat hij niet beter kon. Wat als eerste opvalt is dat dit model minder zoet gekleurd is dan voorgaande jaren. De fiets is uitgevoerd in vier kleuren die stuk voor stuk robuust ogen. Bij alle kleuren is er gekozen voor een Bokeh effect op de spatborden en bij bijvoorbeeld het logo en het plaatje op het frame.

Bij de zwarte fiets is er gekozen voor blauwe tinten waardoor je bijna een galaxy-spatbord hebt. Bij de koperkleurige fiets is er iets meer kleurverloop van blauw naar oranje. Bij de Powder Rose variant is gekozen voor varianten op roze en bij Jeans Blue is er gekozen voor voornamelijk blauw.Ook is de framegeometrie iets veranderd. De verhoudingen van het frame zijn iets veranderd waardoro fietsen prettiger word. Uiterlijk zie je hier eigenlijk niets van.

Net zo veelzijdig als zijn berijder

De Gazelle Miss Grace is verkrijgbaar in een stadsfiets variant: De Gazelle Miss Grace 3 en de Gazelle Miss Grace 7 - met drie of zeven versnellingen én als een elektrische fiets. Dit maakt van de Gazelle Miss Grace een hele veelzijdige fietstype.Alle modellen zijn uitgevoerd met een tweepootstandaard en een stuurslot. Eerstgenoemde heeft even wat oefening nodig als je hem voor het eerst gebruikt. Wen jezelf er wel aan om hem tijdens het parkeren bij de bagagedrager te pakken en niet onder het zadel.Het stuurslot draai je gemakkelijk op en dicht en zorgt er voor dat je stuur niet om kan knikken. Samen met de tweepootstandaard zorgt dit ervoor dat je fiets heel stevig en stabiel staat. Ook met wat bagage op de voordrager. Het parkeren van de Gazelle Miss Grace is wat zwaarder dan bij een “normale” fiets. Zeker met bagage.

Gazelle Miss Grace Elektrische fiets

De elektrische Miss Grace variant is de Gazelle Miss Grace C7 HMB. Maar wat betekent nu de afkorting HMB? De H voor Hybrid. De opvolgende letters laten je weten welk type motor er in de fiets geplaatst is. M staat voor Middle (de positie van de motor, middenmotor in dit geval). Dan volgt de aanduiding van het merk motor wat er in zit. B staat voor Bosch  De Gazelle Miss Grace C7 HMB is dus voorzien van een Bosch Middenmotor.