De perfecte moederfiets!

Stevig en stabiel – dat zijn twee eigenschappen die de perfecte moederfiets in huis moet hebben. We hebben de drie beste moederfietsen van het moment voor je op een rijtje gezet! Lees je mee?

Natuurlijk spelen we een beetje vals. We schrijven een blog over de perfecte moederfiets maar kiezen er vervolgens drie om over te schrijven. Maar dat doen we natuurlijk wel met een reden! De eerste twee – de Gazelle Bloom en de Batavus Mambo Deluxe ontlopen elkaar namelijk bijna niet. Beide modellen hebben de eigenschappen die je zoekt in een moederfiets en worden geproduceerd door de twee beste merken in ons fietsenland. Beide fietsen zijn stevig te parkeren zodat je je kleine grut gemakkelijk op en van de fiets kunt tillen, garanderen je veiligheid onderweg zodat je weet dat jij en jouw kind veilig kunnen fietsen en geven je ruimte voor jezelf om comfortabel te kunnen navigeren door de straten van jouw stad.

De laatste – de Gazelle Cabby – is zo uniek dat we deze fiets toch ook wel willen vermelden in dit artikel. Kortom; drie fietsen die wij als de perfecte moederfiets beschouwen!

De Gazelle Bloom

De Gazelle Bloom heeft een handige lage instap, een breed stuur en lekker veel ruimte tussen het zadel en het stuur. Ook is de fiets voorzien van een stuurblokkering en een dubbele standaard. De laatste twee kenmerken zijn speciaal gemaakt voor het parkeren. De dubbele standaard zorgt dat de fiets stabiel en stevig staat en de stuurblokkering zorgt ervoor dat je stuur niet om kan klappen. Zo til je gemakkelijk je kind van de fiets zonder dat je het idee hebt dat je moet jongleren met je fiets, je kind en bijvoorbeeld je tas. Als laatste handige noemer is de bagagedrager verlengd waardoor je voldoende ruimte hebt voor een kinderzitje achterop. In de bagagedrager zit een Yepp easyfitt adapter verwerkt waardoor je jouw kinderzitje gemakkelijk kunt plaatsen.

De Gazelle Cabby

In vergelijking met bovenstaande fietsen is de Gazelle Cabby misschien een beetje een vreemde eend in de bijt. Maar; de Gazelle Cabby is echt ideaal als je op zoek bent naar een manier om één of meerdere kinderen te vervoeren. Deze robuuste bakfiets heeft een superhandige bak waar je, dankzij het veilige zitje met gordels, drie kinderen in kunt vervoeren. Maar – wat misschien ook handig is om te vermelden – deze bak is gemakkelijk in te klappen als je de fiets in de schuur of tuin wilt zetten. Zo heb je binnen een oogwenk de fiets geparkeerd, wel je kinderen er eerst uit laten stappen natuurlijk. Ook is de achterdrager van de Gazelle Cabby verlengd waardoor je de mogelijkheid hebt om ook achterop nog een zitje te monteren. Praktisch, veilig en leuk – dat is de Gazelle Cabby ten voeten uit!

Wat vind jij de perfecte moederfiets? Zou je kiezen voor een klassiek model zoals de Gazelle Bloom of heb je je oog laten vallen op de Gazelle Cabby bakfiets?