Elektrische fietsen 2018 - the future is now

In onze voorgaande blog (lees hem hier!) hebben we de fietsen van 2018 behandeld. Hier hebben we het voornamelijk over de stadsfietsen gehad. Daarom is het nu natuurlijk extra leuk om de elektrische fietsen apart te behandelen. Zeker omdat de categorie elektrische fietsen dit jaar nog uitgebreider is dan voorgaande jaren. Lees je mee?

Een slimme stap

We zeggen het eigenlijk al jaren. De elektrische fiets heeft zijn stoffige imago al een paar jaar afgeschud. Zeker met de komst van de speed pedelec en de elektrische transportfietsen word er een steeds breder publiek bereikt en zie je elektrische fietsen steeds vaker in het verkeer. 

De vernieuwde Gazelle Orange

In onze vorige blog hebben we het al aangestipt dat de Gazelle Orange vernieuwd is. Van de Gazelle Orange lijn zijn de meeste elektrische fietsen gemaakt (5 varianten). Met het nieuwe frame zijn ze op zoek gegaan naar een manier om een middenmotor beter te verwerken in het frame. Door de dikkere onderste framebuis en de uitsparing die om de motor heen loopt word de motor inderdaad prachtig geïntegreerd.

Never change a winning team!

De collectie van Gazelle bestaat, net zoals die van Cortina, uit veel oude bekenden. Er is ook een nieuwkomer toegevoegd - de Gazelle Puur NL C7+ HFB. Daarmee is er wederom een elektrische transportfiets in de collectie opgenomen, Deze categorie is heel populair bij de schoolgaande tieners. Vaak zijn het kinderen die een grotere afstand moeten overbruggen die hiermee flink geholpen zijn. Zo word een fietstocht in de gure wintermaanden net dat beetje aangenamer. Ook de prijs is zeer aangenaam en lijkt op deze doelgroep gericht te zijn. 
Ook bij Gazelle is de sportieve categorie weer vertegenwoordigd met de Gazelle Cityzen en de Gazelle Chamonix. De Gazelle Cityzen Speed heeft ook een update gehad. Deze snelle fiets heeft nu een geintegreerde accu waardoor de stabiliteit nóg hoger is.

Welke van de nieuwe elektrische fietsen van seizoen 2018 spreken jou het meest aan?