fiets met GPS tracker

Met de hedendaagse techniek en GPS moet het toch mogelijk zijn om te weten waar je fiets zich bevindt. Is je fiets gestolen of weet je niet meer waar je deze geparkeerd hebt? Het antwoord komt van Batavus met de Batavus CNCTD E-Go Smart. Lees hieronder alle voordelen van dit unieke systeem.

Uitgerust met GPS, simkaart en bewegingsmelder

De Batavus CNCTD E-Go is tijdens de productie voorzien van alle slimme technologieën. In het frame zit een module verwerkt welke een GPS, simkaart en bewegingsmelder bevat. Met je smartphone maak je, via de Batavus Connect-App (verkrijgbaar in de Apple App Store of Google Play Store) verbinding met je fiets. Via de app op je telefoon is het nu mogelijk om de fiets te volgen, te zien wanneer de batterij opgeladen dient te worden en een nauwkeurige ritregistratie bijhouden.

Track & Trace functie

Wanneer er iemand aan je Batavus CNCTD E-Go zit te rommelen ontvang je hiervan bericht op je smartphone. Je fiets is dus altijd verbonden met het internet door middel van de simkaart. Hiervoor hoeft je telefoon dus niet in de buurt te zijn. Nu denk je misschien, wat als mijn fiets door de wind beweegt, in de schuur staat en opgetild wordt of ik hem zelf verplaats. Krijg ik dan ook een melding? 
Om ervoor te zorgen dat je niet continue met meldingen wordt bestookt kan je een zogenaamde 'Geofence' opzetten. Zie dit maar als een digitaal hek. Wanneer je fiets in het digitale hek staat en beweegt ontvang je geen melding. Komt die hierbuiten, dan weet je het direct!
De bewegingsmelder geeft een signaal naar je telefoon wanneer de fiets meer dan 50 km/u aflegt. Dit zou kunnen betekenen dat je fiets bijvoorbeeld in een busje vervoert wordt zonder dat jij hiervan af weet. De Track & Trace functie werkt door heel Europa.

Kosten van de GPS tracker

De hardware van de GPS tracker en simkaart zit in elke Batavus CNCTD E-Go met Smart ondersteuning ingebouwd. Of je het systeem wilt gebruiken is helemaal aan jou. De kosten voor deze service bedragen € 2.95 per maand. Hiervoor heeft je fiets dan op Europees niveau toegang tot internet, gebruik je de Batavus Connect App en heb je een ritregistratie systeem.
Een extra bijkomend voordeel van deze techniek is dat de verzekeringsmaatschappij erkent dat hiermee fietsendiefstal enorm wordt terug gedrongen. Voor slechts € 5,95 per maand heb je een diefstal verzekering + gebruik van de Track & Trace functie. Lees hier alles over het verzekeren van je Batavus Smart bike