Fiets van de maand – Gazelle Chamonix C7 HMS

April doet wat hij wil – en in dit geval is dat Lente Sale! En daar heb ik de fiets van de maand ook op uitgekozen. Hij is prettig geprijsd en heeft een prachtig design. Benieuwd welke fiets ik uitgekozen heb? Lees dan mee!

Moderne elektrische fiets – de Gazelle Chamonix C7 HMS

De Gazelle Chamonix C7 HMS is een, de titel zegt het al, moderne elektrische fiets. Deze fiets is sportief om te zien, heeft een pittige en sportieve vormgeving én heeft het nieuwste elektrische middenmotor systeem: De Shimano Steps. Dit maakt hem ook zeer geschikt voor de lente. Je kunt urenlang toeren met deze fiets. Wat dacht je van een lekker ritje door de bollenvelden met een beetje ondersteuning? Zo heb je ook nog zin en tijd om af te stappen voor een kopje koffie in Hillegom. Win-win!
Bekijk ook de andere Gazelle Chamonix E-Bikes!

Shimano Steps
De HMS achter de typenaam van de fiets staat voor Hybrid Middle Steps. Hybrid geeft het type fiets aan – Hybride/elektrisch, Middle staat voor de plaatsing van de motor – middenmotor en Steps is het type middenmotor. De Shimano Steps middenmotor is dit jaar voor het eerst toegepast bij elektrische fietsen van Gazelle. Met een koppel van maximaal 50Nm heeft hij genoeg kracht voor vlak- en heuvelachtig terrein. Ook aan de hand kun je met deze fiets een beetje ondersteuning krijgen. Door de walkassist "loopt" deze fiets zachtjes met je mee. Dit type motor word standaard uitgevoerd met een gouden accu. Hierdoor kun je in de eco-stand tot wel 125 kilometer fietsen.

Luxe uitvoering
Ondanks zijn sportieve uiterlijk is deze fiets heel luxe uitgevoerd. Dat begint natuurlijk al met de krachtige motor en de gouden accu. Maar ook op de andere onderdelen zijn geen kosten bespaard. De fiets heeft goede vering in de zadelpen en geïntegreerde voorvork vering. Dit is lichtgewicht en geeft je een goede demping tijdens het fietsen. Ook is deze fiets voorzien van zeer krachtige hydraulische velgremmen. Hier moet je wel mee opletten! Gedoseerd remmen, want ze zijn echt erg krachtig. Gelukkig ben je daar snel genoeg aan gewend en kun je zo op pad!