Fiets van de maand oktober - de Batavus Quip

De Batavus Quip maakte afgelopen jaar zijn intrede in het assortiment van Batavus. Deze fiets met zijn speelse uiterlijk is diefstalwerend. Hoe dat kan vertellen we je verder in onze blog!

Speels design

De Batavus Quip heeft dankzij zijn speelse design een heel vernieuwnd uiterlijk. Er zijn twee varianten en beide hebben een leuke twist in het frame. De damesfiets (eigenlijk unisex) heeft een dubbele framebuis waartussen een uniek nummer geplaatst is. Het herenmodel heeft een grappige knik aan de voorkant waar eveneens een uniek nummer tussen zit. Waarom dit zo is? Dat leg ik verdop uit.
Deze fiets is voorzien van een unieke voordrager. Breed genoeg om een krat of tas voorop te plaatsen maar slank genoeg opdat de fiets gewoon in een fietsenstalling past. Daar is nog eens goed over nagedacht!

Het meest persoonlijke frame

De Batavus Quip heeft een sterke troef in handen met het hierbovengenoemde unieke nummer. Dit unieke nummer is dus, precies zoals het woord uniek bedoeld is, per frame verschillend. Iedere fiets heeft een cijfer-en lettercode die maar op één fiets voorkomt. Zo ontmoedig je fietsendieven omdat het heel onaantrekkelijk is om een fiets te stelen waar zo groot op te lezen valt dat hij niet van hen is. We hebben dit al eerder gezien bij Batavus Personal Bike. De Batavus Quip is een moderne versie van deze fiets.

Opvallende stadsfiets

Onderscheidend. Dat is een woord wat goed bij deze fiets past. Deze fiets is dan ook bekroond met een Goed Industrieel Ontwerp award in de categorie originaliteit. Dat vooral het unisex frame origineel is met de kenmerkende onderbroken zitbuis valt niet te ontkennen! Gelukkig is de fiets ook voorzien van een stevige standaard en een stuurslot. Dit zorgt ervoor dat deze fiets in het stadssituatie heel prettig in gebruik is. De Batavus Quip is verkrijgbaar in meerdere unieke kleuren. Wij zijn fan van de petrolblauwe damesuitvoering en de groengrijs-matte herenfiets. Momenteel worden veel fietsen alleen maar in het zwart gemaakt, en dan is een hippe leuke kleur een verfrissende verschijning in het assortiment.

Na dit lovende verhaal zul je vast denken dat de Batavus Quip helemaal geen nadelen heeft. Maar toch is het wel een fiets die misschien wat minder geschikt is voor mensen die moeite hebben met een hoge opstap. Ben je hier eenmaal aan gewend dan is het geen probleem meer, maar als je slecht ter been bent of vaak op en af moet stappen kan dit een belemmering vormen.

Wat vinden jullie van het design van de Batavus Quip?