Fiets van de maand september – De nieuwe Gazelle Orange C8

De Gazelle Orange C8 heeft een update gehad. Een stylistische verandering maar ook een functionele. De framebuis is dikker geworden en daardoor ook steviger. Maar; er zijn meer kenmerken waardoor deze fiets de fiets van de maand is geworden. Lees je mee?

Nieuw maar toch ook bekend

Door de uiterlijke veranderingen van de Gazelle Orange C8 oogt de fiets helemaal nieuw! Maar we kennen de Gazelle Orange C8 natuurlijk al uit eerdere seizoenen. Wat het fijne is aan deze stadsfiets is dat hij zo oerdegelijk is. Misschien klinkt degelijk als een ouderwets woord maar soms is dat een goed iets. Degelijk betekend namelijk dat je fiets goed bestand is tegen de huidige eisen die we aan fietsen stellen maar ook dat je jarenlang plezier hebt van je fiets. 
Gelukkig is het uiterlijk helemaal up to date met 2017. Speels, mooie kleurstellingen en praktisch. Wij vinden ze update zeer geschikt en vandaar dat de Gazelle Orange C8 dé fiets van de maand september is! Ook zijn neefje - de Gazelle Orange C7 HMB - heeft dezelfde transformatie ondergaan.

Stadsfiets met hoog gebruiksgemak

De Gazelle Orange is typisch zo’n fiets met een hoog gebruiksgemak. Geen moderne foefjes waar je een gebruiksaanwijzing voor nodig hebt – gewoon opstappen en gaan! Deze moderne stadsfiets is goed uitgerust om zowel in de drukke binnenstad prettig in gebruik te zijn alsmede op langere stukken met heuvels. Door de 8 versnellingen kun je elk terreinstype het hoofd bieden en door de comfortabele vering heb je geen last van een onregelmatige ondergrond. Omdat de nieuwe versie van de Gazelle Orange C8 een dikkere framebuis heeft is hij ook veel steviger. Gelukkig is de fiets van aluminium gemaakt waardoor het gewicht nog steeds gering blijft.
Comfortabel fietsen dus!

Een goede fiets voor jong en oud

De Gazelle Orange spreekt een groot publiek aan. Ideaal aan deze fiets is dat de damesvariant een lagere instap heeft dan normaal. Dit is ideaal als je volle boodschappentassen mee moet nemen, niet zo goed ter been bent of als je gewoon moe bent na een lange dag fietsen. 
Omdat deze stadsfiets zeer degelijke verlichting heeft en zeer comfortabel is, is hij ook ideaal voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer. Als je ‘savonds terugkomt van werk en het al donker is in de herstmaanden is het fijn om te weten dat je goed verlicht op pad gaat naar huis. Wat voor mij persoonlijk een groot voordeel is, is de verstelbare stuurpen. Hiermee kun je je stuur gemakkelijk van positie veranderen. In de stad vind ik het altijd lekker om wat rechter te zitten terwijl voor langere afstanden het prettig is om iets voorover te zitten. Dit kun je heel snel zelf aanpassen (tip: niet fietsend doen!)

Wij zijn zeer onder de indruk van deze verrassende verandering. Waar wij de "oude" versie al praktisch vonden denken wij dat dit een goede update is die de kwaliteit en waarde van de Gazelle Orange alleen maar zal doen stijgen.