Fietsen met een elektrische fiets met voorwielmotor

Een elektrische fiets met voorwielmotor blijft onveranderd geliefd. En dat is niet zonder reden! In de onderstaande blog lees je van alles over de voordelen van een elektrische fiets met voorwielmotor. Lees je mee waarom?

Veel fiets voor weinig

Een voorwielmotor geeft je de sensatie dat je een beetje vooruit word getrokken. Veel mensen ervaren dit als prettig. De aandrijving van een elektrische fiets met voorwielmotor komt van ook vanuit de voorkant. Ook is de prijs verhouding van een voorwielmotor erg gunstig. Combineer dit met de ruime keuze aan elektrische fietsen met voorwielmotor en je snapt dus waarom je veel fiets krijgt voor weinig geld. Dit is precies de reden waarom veel mensen zo’n fiets kopen als elektrische stadsfiets. Zeker met een zeer ruime keuze uit fietsaccu's is dit een aantrekkelijk type fiets.

Lifestyle fietsen

Met de nieuwe generatie elektrische fietsen is de motor steeds mooier weggewerkt in het voorwiel van de fiets. Bij de elektrische fiets met voorwielmotor zit de motor vaak zo verwerkt dat het net lijkt alsof het een naaf is. Dit zorgt ervoor dat dit type elektrische fiets erg mooi is om te zien en is het, op de accu na, bijna niet te herkennen als zijnde een elektrische fiets. Een goed voorbeeld van een elektrische fiets waarvan de motor een naaf is in het voorwiel van de fiets is bijvoorbeeld bij de Gazelle Puur NL C7+ HFB en bij de Cortina E-U4 Transportfiets. Beide types zijn echte lifestylefietsen!

Een Elektrische fiets met voorwielmotor zorgt voor schwung

De elektrische fiets met voorwielmotor hoor je bijna niet tijdens het fietsen. Dit word gezien als groot voordeel. Maar er kleven ook een paar nadelen aan een elektrische fiets met een voorwielmotor. Doordat de motor voorin zit stuurt dit type e-bike wel wat zwaarder. Zo’n motor weegt natuurlijk wel wat en dat merk je. Dit is bijvoorbeeld iets lastiger als je op een bosweg fietst of als je door mul zand fietst. In het zand heeft je voorwiel ook iets meer kans om door te slippen.

Het laatste nadeel wat we kunnen benoemen is dat het lastiger is om je voorband te vervangen of je band te plakken. Omdat er tussen de motor, je trapas en het display draden lopen voor de communicatie is dit soms een iets ingewikkeldere klus. Maar als je op zoek bent naar een fiets met een zeer scherpe prijs kwaliteitsverhouding dan kan de elektrische fiets met voorwielmotor zeker voor jou een goede keus zijn!