Zorgeloos op pad met Pasen dankzij fietsoplaadpunten

Je hebt je picknick ingepakt in je fietstas en deze bovenop je regenkleding geplaatst. Daarnaast heb je zorgvuldig je route uitgestippelt en zo kun je tijdens pasen op pad. Fietsen langs de bloembollen, lammetjes kijken of op zoek naar het lentezonnetje. En dan bedenk je je halverwege dat je vergeten bent je fietsaccu op te laden. Wat nu?

Fietsoplaadpunten!

Het zijn er een hele hoop. Blauwe bolletjes op de Nederlandse kaart. Maar wat zijn het precies? Het zijn fietsoplaadpunten. Elk puntje vertegenwoordigt een mogelijkheid om de accu van je elektrische fiets op te laden. En vaak zijn het ook nog eens plekjes die de moeite van het bezoeken waard zijn. Veel bezoekerscentra en monumenten hebben zich aangesloten op de kaart. En dat veraangenaamt zo’n lege fietsaccu enorm. Want wachten totdat je accu vol is is nu eenmaal leuker op een mooi plek in Nederland.

Overwegend blauw

De kaart van Nederland is al overwegend blauw. Maar ook in België is de eerste stip al opgedoken. Tussen Oostende en de Panne bij vesting Nieuwpoort kun je niet alleen je fietsaccu opladen, maar ook meer leren over de Oude Hollandse Waterlinie en één van de 50 rijksmonumenten aldaar bekijken.

Mijn favorieten;

Het is moeilijk kiezen maar ik heb toch een paar favorieten waar je je fiets op kunt laden. Allereerst het eiland Tiengemeenten. Wat een avontuur! Hier kun je niet alleen je fiets opladen, maar ook het moerassige gebied bekijken, water drinken of naar het Rien Poortvliet museum. Ook is dit een van de weinige plekken in Nederland waar je Bevers kunt zien of waar je zeearenden kunt spotten.

De andere is geplaatst in Vierhouten. Vanuit hier kun je de Veluwe goed ontdekken en kun je in de bossen heerlijk koel je kilometers wegtrappen. En wist je dat Vierhouten een speciaal gebakje heeft wat je alleen daar kunt eten?

Met de fietsoplaadpunten maak je van je nood een deugd en zit je nooit meer om energie verlegen!