Maak kennis met de Cortina fietsen en e-bikes!

Je hebt het vast al wel gelezen op onze Facebook-pagina of in onze voorgaande blogs. Ons enthousiasme was moeilijk te missen!
Sinds een paar weken hebben wij ook Cortina fietsen in onze collectie. En om dat heugelijke feit samen met jullie te bespreken hebben wij een blog voor jullie gemaakt. Maak kennis met onze Cortina fietsen! Kijk je mee?

Trendy én vernieuwend

Dat klinkt misschien een beetje als een contrast maar toch is het waar! Cortina maakt fietsen die trendy zijn maar zijn anderzijds ook echte trendsetters in de fietsen die ze maken. Het bedrijf speelt slim in op de behoeftes van de Nederlandse fietsers. En dat is nogal wat! 
Wij zijn natuurlijk door en door verwend met onze goede fietspaden en willen graag een fiets die jarenlang meegaat. Ook moet de fiets nog eens goed bij onze persoonlijkheid passen - want we spenderen tenslotte aardig wat tijd op de fiets!

Goede voorbeelden van dit soort fietsen zijn de fietsen die zijn uitgevoerd met een beltdrive. De beltdrive is de laatste jaren in opmars. De beltdrive neemt de plaats in van de traditionele ketting. Het is een aandrijfriem gemaakt van duurzaam kunststof. De voordelen van kunststof zijn niet zo moeilijk te bedenken. Een aandrijfriem is absoluut niet gevoelig voor roest, is gemakkelijk schoon te houden én gaat langer mee.

Transportfietsen

Dit is hoogstwaarschijnlijk de categorie waarvan we Cortina het beste kennen - de transportfietsen. Cortina maakt degelijke transportfietsen die er leuk uitzien en functioneel zijn. De bekendste is de Cortina U4 voor zowel dames als heren. Deze fietsen zijn uitgevoerd in diverse varianten en hoeveelheid versnellingen.

Ook de Cortina Roots is een geliefde transportfiets. De Cortina Roots gaat, zoals de naam al doet vermoeden, terug naar de bron aller fietsen - de traditionele omafiets. Er is dan ook een leuke knipoog verwerkt naar de goede oude tijd met de jasbeschermer. Deze moederfiets van Cortina is degelijk gebouwd en ziet er erg leuk uit!

Nieuw in het assortiment - dus niet alleen bij ons - is de Cortina Common voor dames en heren! Deze fiets is trendy met een bijzonder model frame. Ook de Cortina Common is uitgevoerd in vele varianten. Leuk is dat de Cortina Common-lijn is uitgevoerd met een speciaal systeem (AVS) op de voor- en achterdrager waardoor mandjes gemakkelijk op de drager geklikt kunnen worden.

Sportief en minimalistisch

Naast de geliefde transportfietsen heeft Cortina ook heel wat sportieve fietsen op de markt gebracht. En hier is waarin Cortina echt heel vernieuwend te werk gaat. Deze fietsen zijn stuk voor stuk minimalistisch wat betreft design maar grootst wat betreft de prestaties. De Cortina Mozzo is verkrijgbaar in 7 of 8 versnellingen. Beide varianten zijn voorzien van een aandrijfriem. Dit draagt bij aan het sportieve uiterlijk.

De Cortina Blau is het meest minimalistisch van de sportieve Cortina fietsen. De fiets heeft geen achterdrager (hoewel die optioneel wel te koop is) en ziet er daardoor erg strak uit. Het hoekige frame maakt het plaatje af! Het geintegreerde voor- en achterlicht geeft de fiets een hoog design-gehalte. Niet voor mensen die van standaard houden dus.

Ook is er nog de Cortina Speed - deze fiets is gemaakt voor snel accelereren en een hoge wendbaarheid. Een echte fiets voor druk stadsverkeer dus!

Niet alleen voor volwassenen

Naast de bovenstaande fietsen heeft Cortina ook een groot assortiment fietsen voor kinderen. Deze kids-fietsen zijn een exacte kopie van de fietsen voor volwassenen. Dit geeft een grote aansluiting bij de belevingswereld van kinderen. Vooral voor degene die in een tussenmaat tussen kinderen en volwassen inzitten wat betreft fietsen. Zo voelen ze zich gelijk stoer!