Nieuw seizoen - nieuwe fietsen!

We hebben eerder al de sneak preview geschreven voor de fietsen van Gazelle waar we de vernieuwde Gazelle Esprit, De Gazelle Miss Grace LTD., de Gazelle Puur NL LTD., de Gazelle Vento en de Gazelle Chamonix S24 hebben besproken. Nu het nieuwe fietsseizoen zachtjes aan zijn intrede doet worden er ook meer nieuwe modellen bekend van Batavus en Gazelle. We kunnen deze natuurlijk niet aan jullie onthouden! Lezen jullie mee?

De Batavus Fuze Comfort

In 2016 waren de Batavus Fuze en de Batavus Fuze X-Light nieuwkomers. Eigenlijk kun je deze fietsen bijna zien als de hybride variant op de Batavus Dinsdag. Met de derailleurversnelling fietsen ze heerlijk licht en zijn ze zeer wendbaar. Nieuwkomer in deze familie in 2017 is de Batavus Fuze Comfort. Deze fiets is net zoals de Batavus Fuze voorzien van 27 versnellingen en heeft als extra feature een verende zadelpen en een verende voorvork. Comfortabel en prettig in gebruik – dat is hoe wij het graag zien!

Batavus Dinsdag Exclusive

Eigenlijk zit het al een beetje in de naam – Exclusive. Deze geweldig exclusieve fiets kun je zien als het neusje van de zalm wat betreft fietsen. Batavus heeft bij de Batavus Dinsdag Exclusive echt alles uit huis gehaald om te laten zien wat ze in huis hebben. De fiets heeft geen ketting maar een aandrijfriem. Dit is de eerste fiets dit jaar waarbij we dit zien. Het voordeel hiervan is dat hij geluidlozer loopt en minder onderhoud vereist. De hydraulische remmen, de lederen handvaten en de Shimano Alfine versnelling maken het geheel compleet. Wij zijn fan!

Gazelle Esprit

We hadden de nieuwe modellen van de Gazelle Esprit al behandeld in onze vorige blog. Blij verrast waren wij echter toen er een derde lid aan de familie werd toegevoegd. De Gazelle Esprit C is nog steviger gebouwd dan zijn broertjes. Alleen een terugtraprem, geen versnellingen. Stadsproof, tienerproof en vooral leuk in gebruik!

Gazelle Orange C7+ HMB

Eigenlijk kunnen we meerdere fietsen onder deze collectie scharen. De Gazelle Orange C7+ HMB en de Gazelle Orange C7 Plus HMB. HMB staat voor H(ybride) M(iddenmotor) B(osch). Dus een hybride fiets met een Bosch middenmotor. Betrouwbaar zoals we kennen van Bosch met een hoge stabiliteit. Nieuw dit jaar aan de fietsen met een Bosch middenmotor is dat je niet meer een standaard accu geleverd krijgt maar dat je kunt kiezen uit zilver, goud of platina zodat je zelf je actieradius kunt bepalen.

Wat vinden jullie van de nieuwe fietsen? Eigenlijk zijn alle fietsen een goede toevoeging aan het assortiment dus we hebben geen favoriet!