Ontdek Leiden op de elektrische fiets

Leiden heeft een lange geschiedenis en dat zie je overal in de stad terug! Deze stad van singels, poorten, grachten en parken biedt urenlang plezier. Het is dan ook heerlijk om deze stad op de e-bike te ontdekken! Dus laad je fietsaccu op, trek comfortabele kleding aan en stap op!

Leiden Centraal

Nee, ik heb het niet over het station. Ik heb het over de fantastische ligging van Leiden. Leiden ligt heerlijk centraal in de regio waardoor je kunt genieten van vele landschapstypes. Je bent zo bij de zee, fietst snel het groene hart in of koelt snel af bij de vele veenplassen die de regio rijk is. En ben je toe aan een versnapering na vele uren fietsen? Dan kun je even heerlijk uitrusten in een van de vele leuke restaurantjes en kroegjes die Leiden rijk is. Want als echte studentenstad is Leiden voorzien van leuke plekjes om even bij te komen. De winkel van Fiets-Exclusief Leiden bevindt zich in het mooie centrum. Je bent meer dan welkom voor advies, service of om gewoon eens te kijken naar de nieuwste fietsen en e-bikes.

Een TOP fietstocht

Op de website Toeristische Overstappunten kun je unieke startpunten vinden voor je fietstocht. Je kunt hier de auto achterlaten op goed onderhouden parkeerplaatsen en opstappen op je elektrische fiets. Kom je onverhoopt zonder stroom te zitten? In Leiden en omstreken zijn heel veel fietsoplaadpunten te vinden. Na een kleine pauze kun je weer fris en fruitig opstappen en je weg vervolgen!

Historisch Leiden

De geschiedenis van Leiden is rijk en dat is aan alles af te zien. Met ruim 800 jaar geschiedenis blijf je van de ene verbazing in de andere vallen. De stad heeft de fietser veel te bieden.
Met 36 hofjes verspreid door de stad is het bijna niet te doen om de 17 toegankelijke hofjes allemaal in 1 dag met de voet te doen. En daarom is het zo ideaal om ze per elektrische fiets te doen. Zo kun je het meest uit je dag halen. De beste dag om dit te doen is de zaterdag. 
Op zaterdag is er langs de botermarkt, de vismarkt en de aalmarkt een prachtige markt opgericht. Door de leuke plaatsing langs de gracht is dit er eentje waarvoor je graag je fiets even parkeert. Als je daar een lekker broodje scoort, wat beleg en een fles sap kun je daarna op zoek naar een rustig hofje om even te genieten van de rust. En ben je na een paar hofjes toe aan verandering van een fietsdoel? Op de website van www.visitleiden.nl staat een lijst met alle andere monumenten!

Afkoelen

Met de aankomende voorspelde warme dagen ben je misschien wel op zoek naar verkoeling. Dat is mogelijk door op je e-bike te stappen en richting de Vlietlanden, het strand of een van de terrasjes aan de Leidse grachten te fietsen. Is het warm en zijn de omstandigheden optimaal? Dan heb je zelfs kans om zeevonk te spotten in de afwatering bij Katwijk. Op de facebookpagina Zeevonk Katwijk houden ze je op de hoogte!

Kortom; laad je fietsaccu afdoende op, stap op die fiets en ontdek Leiden op de elektrische fiets!