Trendalert: Super populair, de elektrische omafiets!

Een omafiets is een fiets die gelijkend is aan de fiets waar, je raad het al, je oma vroeger op fietste. Deze heeft een update gehad. Lees in deze blog alles over de omafiets 2.0!

De omafiets is de meest herkenbare stadsfiets. Decennialang is dit het type fiets wat ons straatbeeld kleurt. De omafiets is gemaakt om praktisch te zijn. Eigenlijk is dit ook de meest recht-toe recht-aan fiets die verkrijgbaar is. En daarom is het zo fijn dat hij, of moet ik zij zeggen, ook elektrisch verkrijgbaar is. Gewoon een fijne no-nonsense elektrische omafiets!

Rebel with a cause – de Gazelle Miss Grace, echte elektrische fiets

De Gazelle Miss Grace C7 HMB is de enige omafiets met middenmotor. Hierdoor ligt het zwaartepunt lager en is deze fiets iets meer geschikt voor als je graag wat stabieler fietst. De Gazelle Miss Grace is een beetje de rebel van de drie genoemde omafietsen. Door haar stoere uiterlijk met grappige accenten is deze fiets ook in aankomend seizoen (Gazelle 2018!) weer aanwezig. Het grootste voordeel aan de Miss Grace is wat mij betreft de ruime accukeuze. Hierdoor kun je zelf kiezen wat voor jou de best passende actieradius is (de afstand die je op een volle accu kunt fietsen) en is deze fiets wellicht ideaal als je ook soms langere afstanden moet overbruggen. 7 versnellingen, een stuurslot en een tweepootstandaard maken deze fiets erg praktisch.

Wanneer je op zoek bent naar een fijne fiets die stoer oogt en praktisch is voor stadsverkeer ben je bij een elektrische omafiets op het juiste adres. No nonsense, onderhoudsarm en ondanks de lange traditie toch zeer modern! We zien bij deze fiets ook veel potentie als schoolfiets voor leerlingen die best een aardig afstandje moeten fietsen van school naar huis.