Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe fiets?

Je hebt de keuze gemaakt om een fiets online te kopen. Dat is natuurlijk spannend en misschien iets anders dan dat je normaal gewend bent. Gelukkig helpen wij je graag verder bij het uizoeken van de beste fiets voor jou!

Het type fiets

Nu je weet dat je een nieuwe fiets gaat kopen is het natuurlijk heel belangrijk dat je weet wat voor type fiets je zoekt. In andere woorden – waar ga je hem voor gebruiken?
Deze vraag zorgt ervoor dat je je keuze goed kunt verkleinen. Ga je voor typische stadsfiets? Ben je op zoek naar een transportfiets? Of ben je op zoek naar een multi-inzetbare hybridefiets? Door je bewust te zijn van de voor- en nadelen van het type fiets waar je naar zoekt kun je gericht op zoek gaan naar hetgeen wat goed bij jou past en bij je lichamelijke wensen. Wil je wat sportiever zitten of juist ontspannen rechtop?

Een hybride fiets is ideaal om mee te toeren en lange afstanden mee af te leggen vanwege zijn lichte gewicht en soepel schakelvermogen. Maar; deze fiets bezit wel een derailleur en daar gaat een beetje onderhoud in zitten. Een stadsfiets heeft het onderhoudsarme karakter van een fiets met gesloten kettingkast maar dit fietst iets zwaarder als een derailleurfiets.

De maatvoering

Volwassen fietsen van GazelleSensa en Cortina hebben vrijwel altijd een wielmaat van 28 inch. De maten op de website gaan over de lengte van het frame in centimeters en dit is de maat tussen de trapas en de zadelbuisklem. Als we het dus hebben over framemaat 53 dan is het aantal centimeters tussen het midden van de trapas en de zadelbuisklem 53 cm. Zo kunt u uw eigen fiets altijd opmeten om te kijken wat voor fietsmaat u nu nodig heeft. Ook is het mogelijk om een proefrit te maken in onze winkel te Leiden of in het experience center van Gazelle. En tot slot staat er bij alle fietsen een handig hulpmiddel op de website waarmee u snel kunt bepalen wat voor u de ideale maat is.

Het budget

Het is natuurlijk niet geheel onbelangrijk om te bedenken hoeveel geld je uit wilt geven. Op onze website vind je fietsen van allerlei prijsklasses. Is het reeel om het type fiets wat je zoekt binnen jouw budget te vinden? Zo ja, dan is het natuurlijk mogelijk om binnen de prijsklasse te zoeken. Gelukkig vind je op de website van Fiets-Exclusief kwaliteitsfietsen voor een scherpe prijs. Het is daardoor al makkelijker om een goede fiets tegen een gereduceerd tarief te kopen!

Kortom; wees bewust van wat je zoekt en zoek een fiets uit waar je jarenlang plezier mee kunt beleven!