Een elektrische fiets met walk assist!

Onderweg met je fiets kun je wel eens iets tegenkomen waardoor je even af moet stappen en met de fiets aan de hand verder moet lopen. Met een elektrische fiets is dit wel eens een uitdaging als je heuvelop moet lopen. Een elektrische fiets is namelijk iets zwaarder dan een “normale” fiets. Veel fietsen hebben daarom een ingebouwde loophulp. Hiermee geeft de motor je tijdens het lopen een klein beetje ondersteuning. We spreken hier over 4 tot 5 kilometer per uur waardoor je de elektrische fiets gemakkelijk aan de hand mee kunt nemen.

De walk assist – het ideale fietsmaatje

Zo hebben de meeste Gazelle Orange fietsen walk assist. Zo ben je niet alleen verzekerd van ondersteuning tijdens het fietsen, maar ook tijdens het lopen!

Waarom kiezen voor een fiets met walk assist?

Als je vaak met de fiets aan de hand loopt is de walk assist ideaal. Denk aan het lopen door een winkelcentrum met de fiets aan de hand. Maar ook, zoals hierboven genoemd, als je in heuvelachtig gebied woont en af en toe op- en af moet stappen is dit natuurlijk prettig. Of als je een helling op moet om bijvoorbeeld de parkeergarage van de woning uit te komen.

Bekijk hier alle elektrische fietsen met walk assist.