Elektrische fietsen en E-Bikes

Elektrische fietsen en E-Bikes

Producten 1-24 van 156

 1. Gazelle Avignon C380 HMB
  Gazelle Avignon C380 HMB
  € 4.299,00 € 3.649,00
  Bekijken
 2. Union E-Lane HMS 2023
  Union E-Lane HMS 2023
  € 2.799,00 € 2.149,00
  Bekijken

Producten 1-24 van 156

E-Bike kopen

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat mensen oude hobby’s zijn gaan herontdekken, zoals fietsen. Elektrisch fietsen was de laatste jaren al bezig aan een flinke opmars, maar sinds het niet ideaal is om naar de sportschool te gaan, besluiten steeds meer mensen om een e-bike aan te schaffen.
Een elektrische fiets is simpelweg een fiets met trapondersteuning en het wordt ook wel e-bike, ebike of e bike genoemd – de spelling maakt niet zo gek veel uit.
Bij Fiets-Exclusief hebben wij tal van verschillende hoogwaardige elektrische fietsen in ons assortiment.

Ga jij voor een elektrische fiets aanbieding? Bekijk dan alle aanbieding e-bikes!
Liever een fiets uit de nieuwste collectie? Bekijk dan de beste elektrische fietsen van 2023.

Elektrische fiets merken

De E-bike merken welke bij Fiets-Exclusief verkrijgbaar zijn zijn onder andere:

Er zijn diverse soorten e-bikes verkrijgbaar en om het je zo makkelijk mogelijk te maken, zetten wij deze voor je op een rijtje:

Wat is het verschil, E-Bike of Elektrische Fiets?

Voor de elektrische fiets zijn in de loop der tijd verschillende termen bedacht. De meest gebruikte term is natuurlijk elektrische fiets, maar E-bike wordt ook veel gebruikt. Eigenlijk zijn al deze termen bedoeld voor het aanduiden van dezelfde fiets. De e staat voor elektrisch. Eigenlijk is de benaming dus best eenvoudig!

E-Bike Cortina
Elektrische fiets met lage instap

Verschillende soorten elektrische fietsen

Net als bij de normale fietsen, zijn er ook bij de elektrische fietsen vele soorten en varianten, en wij hebben dan ook een groot assortiment. Een elektrische fiets kopen doe je dan ook snel en eenvoudig bij Fiets-Exclusief.nl, maar om je alvast op weg te helpen met de eerste keus, hebben wij hierboven de verschillende types al op een rijtje gezet. We lichten deze varianten nog graag voor je uit.

De elektrische stadsfiets

De elektrische stadsfiets is de meest verkocht elektrische fiets in Nederland. Deze is bijzonder populair door het eenvoudige gebruik en de ruime keuze. Ben je gek op lange toertochten of gebruik je de fiets dagelijks? Dan is de elektrische stadfiets zeer geschikt! Kenmerkend is dat deze fietsen een gesloten kettingkast hebben en hierdoor onderhoudsarm zijn. Bekende type elektrische stadsfietsen zijn;

Elektrische Hybridefiets

De elektrische hybride fiets is bijzonder geschikt voor sportief gebruik. Deze fietsen beschikken over een derailleur versnellingssysteem en zijn perfect geschikt om langere afstanden mee te rijden. Dankzij de sterke motor en accu, samen met het gemak van dit versnellingssysteem, kun je vele plezierige kilometers fietsen.

Er zijn zowel elektrische hybride damesfietsen als elektrische hybride herenfietsen. Deze fietsen zijn veelal uitgerust met een sterke middenmotor of motor in het achterwiel.

Speed Pedelec

Wil je een fiets met een ondersteuning tot wel 45 km/h? Dan is de zogenaamde Speed Pedelec een goede optie. Deze fietsen met een extra sterke accu en motor stopt pas met ondersteunen bij een snelheid van maar liefst 45 km per uur. Deze high speed e-bike is ideaal om de dagelijkse files voorbij te fietsen. En de frisse buitenlucht is nog gezond ook!

Voor de Speed Pedelec zijn wel aanvullende eisen aan de berijder. Zo dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs en/of brommerrijbewijs. Daarnaast dient deze fiets net als een auto WA verzekerd te worden. De Speed Pedelec wordt ook geregistreerd bij het RDW. Schaft je dit type aan? Dan kunnen wij je bij al deze zaken ondersteunen en helpen.

Speed Pedelec elektrische fiets
Elektrische fiets voorwielmotor

Elektrische moederfiets

Met één of twee kinderen en zware boodschappen op de fiets is de elektrische mamafiets een ware uitkomst. Dit type e-bike kenmerkt zich doordat deze geschikt is voor gebruik met 1 of 2 kinderzitjes. Daarnaast is de instap voor de berijder ruim en laag. Zo kan je altijd gemakkelijk op- en afstappen. De elektrische moederfiets is leverbaar met zowel een voorwielmotor als een middenmotor. En kan je kind na een aantal jaren zelfstandig fietsen? Dan is deze fiets daarna gewoon te gebruiken als stadsfiets. Kijk ook eens naar de Cortina elektrische fietsen voor dames!

Elektrische bakfiets

De elektrische bakfiets vormt een aparte categorie tussen de elektrische moederfiets en de elektrische transportfiets in. De elektrische bakfiets is een groot succes! In deze fiets zijn bankjes geplaatst met veiligheidsgordels waarmee je tot wel vier kinderen tegelijkertijd kunt vervoeren. Doordat deze elektrische fiets voorzien is van elektrische ondersteuning fietst hij ondanks zijn gewicht lekker licht! Zo hoef jij nooit meer in de file te staan bij de basisschool en neem je op de terugweg in één keer al je boodschappen mee! 

Elektrische transportfiets

De elektrische transportfiets zien we steeds vaker voorbijkomen in de collecties van de grote merken. En dat is natuurlijk niet voor niks. Dit type fiets is ontworpen om veel bagage mee te kunnen nemen. Met een handige krat of mand voorop neem je de zware boodschappen of tassen eenvoudig mee. Wat is er dan handiger om dit type fiets ook elektrisch aan te drijven. Voorzien van een voorwielmotor of middenmotor rijdt je met deze fiets gemakkelijk elke dag op en neer naar de supermarkt. Voorbeelden van de elektrische transportfiets zijn:

De elektrische vouwfiets

De elektrische vouwfiets is praktisch in gebruik, gemakkelijk om rijklaar te maken en geschikt voor zowel dames als heren. De elektrische vouwfiets is gemakkelijk mee te nemen en geeft je ondersteuning tijdens het fietsen. Ideaal voor werkforenzen, voor vakantiegangers die graag een fiets meenemen of als tweede fiets voor gasten. De toepassingen voor de elektrische vouwfiets zijn eindeloos en de fiets is eenvoudig in gebruik!

De type motoren van een elektrische fiets

Naast de verschillende type elektrische fietsen zijn er ook nog eens verschillende type motoren verkrijgbaar. De motoren van deze elektrische fietsen hebben allemaal hun specifieke kenmerken. Hieronder beschrijven wij kort wat de meest bekende type motoren inhouden:

De elektrische fiets met een middenmotor

De middenmotor is veruit de favoriet onder de fietsers. Dankzij de lage plaatsing centraal bij de trapas heeft een e-bike middenmotor een perfecte gewichtsverdeling. Dit merkt u goed bij het insturen van een bocht. Een bekende producent van de middenmotor is Bosch. De fietsen met Bosch middenmotor vindt u hier. Een andere bekende middenmotor is die van Shimano Steps. Hier staan alle elektrische fietsen met Shimano Steps motor. De laatste jaren zien wij de Bafang middenmotor steeds vaker terug in de elektrische fietsen met middenmotor.

Een voorwiel motor

De voorwiel motor komen we ook veel tegen bij de elektrische fietsen. Samen met een accu in de bagagedrager is de gewichtsverdeling tussen voor en achter zeer goed. De voorwielmotor 'trekt' u als het ware vooruit. De fietsen met Panasonic voorwiel motor zijn veel verkocht en rijden heerlijk. Daarnaast zijn dit type motoren voordeliger dan bijvoorbeeld de middenmotor. Naast de Panasonic voorwielmotor word de Cortina Ecomo voorwielmotor en de Bafang voorwielmotor veel gebruikt in elektrische fietsen. 

Elektrische fiets Gazelle
Elektrische transportfiets

Oplaadpunten elektrische fiets

Door het gehele land zijn oplaadpunten voor je elektrische fiets te vinden. Zo kun je zeer lange tochten maken zonder met een lege fiets accu achter te komen te staan. Terwijl u op een terrasje geniet van het uitzicht of een welverdiende kop koffie kun je je fietsaccu opladen. Zo kun je na het genieten op het terras weer op pad met een opgeladen accu. Ben je van plan om een mooie fietstocht te gaan maken, maar weet je niet waar oplaadpunten zich begeven? Bekijk hier alle laadpalen in Nederland!

Fietsaccu elektrische fiets en actieradius

Bij de keuze van voor je nieuwe elektrische fiets is het belangrijk dat je goed nadenkt bij welke fietsaccu bij jullie fietsstijl past. De accu van je fiets is van groot invloed op de actieradius. Wat voor fietsaccu past dus het beste bij jou? Ben je een fietser die regelmatig de fiets pakt voor bijvoorbeeld woon-werk verkeer? Of ga je in het weekend genieten van de prachtige fietsrouters die Nederland rijk is? Dan is het wellicht verstandig om een fiets te kopen met daarbij een fietsaccu met een hoge actieradius. Let dus op bij de aanschaf van je nieuwe tweewieler welke accu het beste bij je past.

Toch op zoek naar een fiets zonder trapondersteuning? Bekijk hier het volledige aanbod fietsen.

Elektrische fietsen testen en vergelijken

U bent van harte welkom in onze showroom in Leiden. In onze showroom kunt u tal van elektrische fietsen vrijblijvend komen bekijken. En voor het testen van uw favoriete e-bike, kunt u terecht bij ons Experience Center in Alphen aan den Rijn. Voor meer informatie over Fiets-Exclusief.nl kunt u de informatie van onze klantenservice lezen. U kunt er tevens meer lezen over de mogelijkheden met betrekking tot het afhalen van uw nieuwe fiets.

Wilt u alles weten over elektrische fietsen? Lees dan het kennisbank artikel over elektrische fietsen.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.