Elektrische stadsfietsen

Producten 1-24 van 88

Pagina
 1. Cortina E-Foss N8 MM300 Dames 2022
  Cortina E-Foss N8 MM300 Dames 2022
  € 2.249,00 € 1.799,00
  Bekijken
 2. Gazelle Orange C8 HMB Dames 26"
  Gazelle Orange C8 HMB Dames 26"
  € 2.849,00 € 2.699,00
  Bekijken
 3. Gazelle Paris C7 HMB Dames
  Gazelle Paris C7 HMB Dames
  € 2.149,00 € 2.049,00
  Bekijken
 4. Gazelle Orange C7+ HMB Heren
  Gazelle Orange C7+ HMB Heren
  € 2.599,00 € 2.329,00
  Bekijken
 5. Gazelle Orange C8 HMB Heren
  Gazelle Orange C8 HMB Heren
  € 2.849,00 € 2.549,00
  Bekijken
 6. Gazelle Esprit HFB Heren
  Gazelle Esprit HFB Heren
  € 1.999,00 € 1.799,00
  Bekijken
 7. Cortina E-U1 N3 Heren
  Cortina E-U1 N3 Heren
  € 1.699,00 € 1.529,00
  Bekijken
 8. Gazelle Chamonix C5 HMS Heren
  Gazelle Chamonix C5 HMS Heren
  € 3.599,00 € 3.059,00
  Bekijken
 9. Cortina E-Silento Pro Dames
  Cortina E-Silento Pro Dames
  € 3.599,00 € 2.879,00
  Bekijken
 10. Gazelle Chamonix C5 HMS Dames
  Gazelle Chamonix C5 HMS Dames
  € 3.599,00 € 3.059,00
  Bekijken
 11. Cortina E-U1 N3 Dames
  Cortina E-U1 N3 Dames
  € 1.699,00 € 1.529,00
  Bekijken
 12. Cortina E-Common N7 2023 Dames
  Cortina E-Common N7 2023 Dames
  € 2.049,00 € 1.839,00
  Bekijken
 13. Cortina E-U1 N7 Heren
  Cortina E-U1 N7 Heren
  € 1.799,00 € 1.599,00
  Bekijken
 14. Cortina E-Nite 2023 Dames
  Cortina E-Nite 2023 Dames
  € 2.499,00 € 2.249,00
  Bekijken
 15. Gazelle Orange C7+ HMB Dames
  Gazelle Orange C7+ HMB Dames
  € 2.599,00 € 2.329,00
  Bekijken
 16. Gazelle Chamonix C7 HMS Dames
  Gazelle Chamonix C7 HMS Dames
  € 3.299,00 € 2.639,00
  Bekijken
 17. Freebike Harlem Heren
  Freebike Harlem Heren
  € 3.699,00 € 3.299,00
  Bekijken
 18. Cortina E-U1 N7 Dames
  Cortina E-U1 N7 Dames
  € 1.799,00 € 1.619,00
  Bekijken
 19. Gazelle Chamonix C7 HMS Heren
  Gazelle Chamonix C7 HMS Heren
  € 3.299,00 € 2.639,00
  Bekijken

Producten 1-24 van 88

Pagina

Een elektrische stadsfiets kopen? Wij helpen je!

Een elektrische stadsfiets zorgt ervoor dat jij je comfortabel kunt bewegen en helpt je met het volbrengen van je dagelijkse bezigheden. Deze fietsen zijn gemaakt voor dagelijks gebruik. Binnen het segment hebben we diverse types stadsfietsen – van sportieve tot echte stoere krachtpatsers. Welke je ook kiest, dankzij de persoonlijke hulp van onze klantenservice kun je er zeker van zijn dat je elke dag met plezier op je fiets stapt! Met een ruime motor- en accukeuze is de elektrische stadsfiets zeer toepasbaar in elke levensstijl. Welke elektrische fiets kies jij?

Elektrische stadsfietsen
Elektrische stadsfiets van Gazelle

Een e-bike stadsfiets van de betrouwbare merken

Als je op zoek bent naar een elektrische stadsfiets wil je graag een fiets van een betrouwbaar merk kopen. Zo ben je verzekerd van een goede fiets waarmee je heel wat jaren plezier kunt hebben. Wij hebben een ruime collectie elektrische stadsfietsen van betrouwbare Nederlandse merken.

Deze merken leveren betrouwbare stadsfietsen met een gebruiksvriendelijk karakter en een zeer goede kwaliteit. Als je je fiets elke dag gebruikt is het natuurlijk heel belangrijk dat de kwaliteit heel hoog is! Bovendien zijn ze ook nog eens een plezier voor het oog! Fietst u het liefst op een nieuwe fiets? Bekijk dan alle elektrische stadsfietsen uit 2023.

Gazelle elektrische stadsfiets

Gazelle is één van de meest ervaren aanbieders van elektrische stadsfietsen in Nederland. Het Nederlandse bedrijf maakt al jarenlang fietsen en heeft met de elektrische stadsfiets een nieuwe optie toegevoegd aan de collectie. De stadsfietsen van Gazelle varieren van comfortabele elektrische stadsfiets voor elke dag tot een sportieve elektrische stadsfiets waarmee je niet alleen elke dag korte ritjes kunt rijden maar ook geschikt is voor woon-werkverkeer. Bovendien heeft Gazelle elektrische stadsfietsen met een voorwielmotor en elektrische stadsfietsen met een middenmotor. Hierdoor zijn deze stads e-bikes verkrijgbaar in alle prijsklasses. 

Elektrische stadsfietsen
Elektrische stadsfiets

Cortina elektrische stadsfiets

De elektrische stadsfietsen van Cortina zijn praktisch en hebben een eigentijds design. Het Nederlandse Cortina maakt lifestylefietsen met een hele hoge gebruiksvriendelijkheid. Deze fietsen zijn echte eyecatchers. Cortina is een vernieuwend merk wat altijd een luisterend oor heeft voor de wensen van klanten. Zo is het merk uitgebreid met accessoires om samen met je fiets te gebruiken. Zo kun je je fiets nog meer in je leven integreren. Sterk, betrouwbaar en mooi!

De e-bike stadsfiets

De elektrische stadsfiets, de naam verklapt het al: dit type fiets is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de stad. Deze populaire elektrische stadsfietsen zijn er in veel verschillende uitvoeringen, merken en prijsklassen. Net als bij de reguliere fiets is de elektrische stadsfiets voorzien van alle benodigde functies, zodat je veilig de weg op kunt. Denk bijvoorbeeld aan de goedwerkende fietsverlichtingen en remmen. Maar wat maakt deze stadsfiets elektrisch dan zo populair? En waarom is hij zo geschikt voor in de stad?

De populaire stadsfiets e-bike

De elektrische stadsfiets is het ideale vervoersmiddel voor woon-werkverkeer of korte verplaatsingen door de stad. Denk hierbij aan dagelijkse activiteiten als boodschappen doen, naar het werk gaan of op bezoek gaan bij familie of vrienden.

De e-bike stadsfiets in damesuitvoering is populair bij zowel vrouwen als mannen. Dit komt doordat de damesuitvoering tegenwoordig ook wel gezien wordt als een unisexmodel. Daarnaast is de damesuitvoering ook praktischer dankzij de lage instap. Dit maakt dat mannen hier ook sneller voor kiezen.

Elektrische stadsfiets Dames
Elektrische stadsfiets Heren

Een stadsfiets elektrisch wordt bijna niet uitgevoerd met een voordrager, maar toch zijn er een aantal elektrische stadsfietsen die wel over een voordrager beschikken. Denk aan de Advanced Reco One Belt en de Cortina E-Common. Daarentegen beschikken vrijwel alle elektrische stadsfietsen over een handige bagagedrager. De bagagedrager geeft je de mogelijkheid om een fietstas op de fiets te laten monteren. Dit is ideaal voor het vervoeren van je spullen of boodschappen.

Verder wordt een stadsfiets e-bike ook standaard uitgevoerd met de benodigde fietsonderdelen als een fietsbel, kettingkast, spatborden en fietsverlichtingen. Dit draagt bij aan prettige en veilige fietsritten.

E-Bike voor in de stad

De e-bike stadsfiets met versnellingen

Een e-bike stadsfiets beschikt vaak over 3, 7 of 8 versnellingen. De meest voorkomende versnellingssystemen bij de stads e-bike zijn de Shimano Nexus versnellingsnaaf. Daarnaast zijn sommige elektrische stadsfietsen verkrijgbaar met een Enviolo versnellingsnaaf.
Met name in de stad zijn versnellingen een fijne toevoeging op een stadsfiets elektrisch. In de stad ontkom je namelijk niet aan het vaak moeten stoppen voor bijvoorbeeld de brug, stoplichten of zebrapaden. Door het inzetten van de versnellingen kun je gemakkelijk weer wegfietsen. Zo kan een rit in de stad nog steeds comfortabel zijn.

Stadsfiets e-bike - middenmotor of voorwielmotor

Een stads e-bike kan beschikken over een middenmotor of een voorwielmotor. Steeds vaker gebruiken fietsenmerken enkel de middenmotor bij de productie van een elektrische stadsfiets. Dit heeft onder andere te maken met de vele voordelen die een middenmotor biedt ten opzichte van een voorwielmotor. Eén voordeel van de middenmotor mag zeker niet onbenoemd blijven: de prettige en natuurlijke trapondersteuning. Dit ontstaat doordat de motor zich in het midden van het frame bevindt. Hierdoor is het gewicht van de stads e-bike optimaal verdeeld.

Er zijn eigenlijk nog maar weinig elektrische stadsfietsen verkrijgbaar met een voorwielmotor. Een voorbeeld van een elektrische stadsfiets met een voorwielmotor is de Gazelle Esprit HFB.
Een elektrische stadsfiets met een voorwielmotor biedt minder kracht en comfort. Hierdoor zijn ze weliswaar goedkoper, maar niet slechter! Het hangt ook af in welke situatie je de elektrische stadsfiets gaat gebruiken. Een voorwielmotor is prima geschikt voor vlakke ondergronden, maar minder geschikt voor berg- en heuvelachtige gebieden.

Verder kan een elektrische stadsfiets voorzien zijn van verschillende typen en merken motorsystemen. Denk bijvoorbeeld aan de Shimano Steps en Bosch motorsysteem. Het Bosch systeem is overigens de meest gebruikte motortechniek bij de e-bike stadsfiets. Dat is eigenlijk best logisch, want het Bosch systeem is zeer krachtig, stil, duurzaam en staat bekend om zijn geweldige prestaties. Naast de Bosch en Shimano Steps zijn er ook nog twee andere motortechnieken die je kan terugvinden op een stadsfiets e-bike, namelijk: Bafang en Sport Drive. De Sport Drive is afkomstig van het merk Cortina.

De accupositie van een stadsfiets e-bike

Een e-bike stadsfiets kent drie verschillende accuposities: centraal in het frame, onder de bagagedrager en centraal op het frame. De positie van de accu op een stadsfiets e-bike heeft invloed op onder andere de gewichtsverdeling en gebruiksvriendelijkheid van de fiets.
De verschillende accuposities hebben daarbij ieder zijn eigen voor- en nadelen. Dit hebben we hieronder voor je inzichtelijk gemaakt:

Accu centraal in het frame:

Voordelen: netjes afgewerkt, minder snel zichtbaar, goed beschermd tegen diefstal en weersomstandigheden door de kap en optimale gewichtsverdeling.

Nadelen: Lastiger uitneembaar.

Accu centraal op het frame:

Voordelen: relatief makkelijker uitneembaar en optimale gewichtsverdeling.

Nadelen: kan in de weg zitten bij het op- en afstappen, zichtbaar voor diefstal en minder beschermd tegen weersomstandigheden.

Accu onder de bagagedrager:

Voordelen: relatief makkelijker uitneembaar.

Nadelen: minder beschermd tegen weersomstandigheden, zichtbaar voor diefstal en geen optimale gewichtsverdeling.

De keuze voor de accupositie hangt voor een groot deel af van je persoonlijke wensen en voorkeuren. Het bovenstaande overzicht met voor- en nadelen kun je wat ons betreft goed gebruiken bij deze keuze.

Altijd een elektrische stadsfiets die bij je past!

E-bike stadsfietsen zijn er dus in verschillende uitvoeringen en bieden meerdere mogelijkheden. Ben je op zoek naar een stadsfiets zonder elektrische ondersteuning? Bekijk dan onze niet-elektrische stadsfietsen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende merken en stijlen. Zo is er dus altijd een fiets die bij jouw stadsleven past

De fietsaccu van je elektrische stadsfiets!

Na een aantal jaar gebruik kan het voorkomen dat de fietsaccu vervangen dient te worden. Daar kunnen we je bij helpen!
In ons ruime assortiment fietsaccu's bevinden zich fietsaccu's voor Gazelle fietsen en zelfs Bosch fietsaccu's. Ook kan het zijn dat  je op zoek bent naar een reserve fietsaccu. Dat is extra handig als je op vakantie gaat en niet altijd in de gelegenheid bent om je fietsaccu op te laden. 

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.