Hybride fietsen

Hybride fietsen, sportief en comfortabel

Veel mensen vragen zich af waar een hybride fiets voor gebruikt wordt en wat de verschillen zijn met bijvoorbeeld een sportieve stadsfiets.
Een hybride fiets is eigenlijk niets anders dan een fiets welke perfect geschikt os om langere afstanden mee af te leggen. Het is een combinatie tussen een 'gewone' stadsfiets en een sportfiets.

Het versnellingssysteem van een hybride fiets

De hybride fietsen in deze categorie zijn allemaal voorzien van een derailleur versnellingssysteem. Deze vorm van aandrijving zorgt voor de meest directe vorm van fietsen zonder al te veel rendementsverlies.
De hybride fietsen beschikken over veel versnellingen, van 21 tot 30. Hierdoor heb je veel mogelijkheden om altijd in het juiste verzet en met de juiste trapfrequentie te fietsen.

Hybride fiets of Trekking fiets?

Een term die we ook veel voorbij zien komen is Trekking fiets. Dit is eigenlijk een subgroep in de categorie hybride fietsen. De trekking fietsen zijn vooral geschikt om lange afstanden mee te overbruggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fietsvakanties. Voorzien van accessoires om je fietstocht aangenaam, zoals spatborden, bagagedrager en verlichting.

Verschillende merken hybride fietsen

De meeste merken hebben in hun collectie verschillende modellen opgenomen die vallen in de categorie hybride fietsen. Zowel Gazelle als Sensa kennen een paar hele mooie modellen.

Hybride fietsen van Gazelle

De hybride fietsen van Gazelle zijn vaak voortgeborduurd op een reeds bestaande serie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Gazelle Chamonix. De Chamonix serie is leverbaar als hybride fiets, maar ook als elektrische fiets en stadsfiets

Sensa Hybride fietsen

Het Nederlandse merk Sensa kent een lange historie in sportieve fietsen en heeft ook een ruim aanbod in hybride fietsen. Van instapmodel voor de beginnende recreatieve fietser tot high end trekking fiets voor lange afstanden. Bekijk hier de Sensa Hybride fietsen.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.