Sensa Elektrische Fietsen

Sensa elektrische fietsen

De elektrische fiets Sensa is een combinatie van een elektrische stadsfiets, sportfiets en mountainbike.

De meeste fietsen van dit merk vallen onder de categorie hybride fietsen en worden vaak gezien als fietsen voor de actievere personen. Een elektrische fiets Sensa is dus heel veelzijdig te gebruiken en kenmerkt zich onder andere door het sportieve uiterlijk en derailleur versnellingssysteem met open kettingkast.

De elektrische fietsen van Sensa zijn speciaal gebouwd om langere afstanden mee af te leggen. Deze elektrische fietsen zijn dus ideaal voor de lange en recreatieve fietstochten, maar ook heel geschikt voor je dagelijkse fietsritten door de stad!

Sensa e-bike fietsen - ketting en derailleur versnellingssysteem

Er zijn twee verschillende type versnellingssystemen die je terug kan vinden op een elektrische fiets, namelijk: een derailleurversnelling of naafversnelling. De elektrische fiets Sensa beschikt over een Shimano derailleur versnellingssysteem.

Een fiets met een derailleurversnelling werkt door middel van meerdere voor- en achter tandwielen. Zo'n fiets is enkel en alleen te gebruiken in combinatie met een ketting. Een derailleurversnelling is niet te verkrijgen met een belt uitvoering, oftewel riemaandrijving. Een riemaandrijving werkt namelijk alleen met één tandwiel aan de voor- en achterzijde, zoals bij een naafversnelling.

De derailleurversnelling is over het algemeen een minder modern versnellingssysteem in vergelijking met de naafversnelling. Maar dat wil niet zeggen dat dit geen goede keuze is. Sterker nog: het beschikken over een derailleurversnelling kent ook zijn voordelen. Het ligt eraan wat je wensen zijn en voor welk doeleinde je de fiets gaat gebruiken. Hieronder noemen we een aantal voordelen en nadelen van deze elektrische fiets Sensa met een derailleurversnelling:

Meerdere versnellingen

De Sensa e-bike is uitgerust met een derailleur van 24 tot 27 versnellingen. Dit is beduidend meer dan elektrische fietsen met naafversnellingen. Een elektrische fiets met een naafversnelling heeft vaak niet meer dan 7 à 8 versnellingen. Dankzij de derailleurversnelling schakelt de elektrische fiets Sensa strakker en sneller dan een ander type elektrische fiets met een naafversnelling. Dat maakt de derailleurversnelling juist sportiever.

De 24 tot 27 versnellingen zijn een waardevolle toevoeging aan de elektrische fiets Sensa. Deze hoeveelheid versnellingen heb je in de stad niet zo snel nodig, maar bij lange fietstochten of in de heuvel- en bergachtige gebieden zul je er ontzettend veel profijt van hebben. Zo kun je de lichte versnellingen gebruiken om de berg op te gaan en de zwaardere versnellingen om de berg weer af te gaan.

Door optimaal gebruik te maken van de beschikbare versnellingen kun je dus veel energie besparen!

Minder weerstand bij het fietsen

In tegenstelling tot een fiets met een naafversnelling biedt de derailleurversnelling minder weerstand tijdens het fietsen. Dat heeft simpelweg te maken met de directe tandwieloverbrengingen vanuit de derailleur. Het bijkomende voordeel hiervan is dat het minder energie vergt van de accu, waardoor deze net iets langer meegaat.

Onderhoud en slijtage

Zoals eerder aangegeven herken je een Sensa e-bike aan de derailleur met open kettingkast. Hierdoor zijn ze wel minder goed beschermd tegen allerlei soorten vuil en weersomstandigheden. Deze externe factoren vergroten de kans op slijtage aan de tandwielen, derailleur en ketting.

Afhankelijk van de gebruiksintensiteit hebben fietsen met dit systeem dus meer onderhoud nodig. Denk hierbij aan speciale kettingreinigers en smeermiddelen. Door de kettingreinigers en smeermiddelen te gebruiken voorkom je dat de tandwielen, derailleur en ketting gaan slijten. Daarbij zorg je er ook voor dat de aandrijflijn soepel blijft lopen.

De krachtige Shimano Steps middenmotor en zijn hydraulische schijfremmen

Tegenwoordig zijn er maar twee motorposities waar je uit kunt kiezen: de voorwielmotor en de middenmotor. De Sensa elektrische fietsen zijn enkel te verkrijgen met een middenmotor en worden aangedreven door de krachtige Shimano Steps middenmotor die 60 Nm koppel levert. Deze motor bevindt zich in het midden van het frame en zorgt voor een ultieme en natuurlijke rijbeleving. Dit komt door de aandrijflijn die direct verbonden is met de trapas.

Voor je dagelijkse en recreatieve fietstochten, op zowel vlakke ondergronden als heuvelachtig terrein, is het natuurlijk belangrijk om over goed werkende remmen te beschikken. De elektrische fiets Sensa is uitgerust met uitstekende Shimano hydraulische schijfremmen. Deze schijfremmen bieden een enorme remkracht en werken op basis van oliedruk. Dit remsysteem blijft zowel in droge als natte omstandigheden goed en direct te doseren. Zo kun je met een veilig gevoel meer genieten van je fietsritten.

Soorten Sensa elektrische fietsen: welke zijn er allemaal?

Er zijn verschillende soorten Sensa e-bike fietsen om uit te kiezen. Hoewel het verschillende modellen zijn en daar dus ook enkele verschillen in zitten, zoals de accupositie en uniek uiterlijk, zijn er ook een aantal overeenkomsten. Alle modellen zijn uitgevoerd met de krachtige Shimano steps middenmotor, derailleur versnellingssysteem en hydraulische schijfremmen.

Om het verschil van de accupositie er even uit te lichten: bij een elektrische fiets kan de accu zich op drie verschillende posities bevinden. Deze posities zijn onder de bagagedrager, in het frame of op het frame. De positie van de accu heeft invloed op de prestaties en rijcomfort van een elektrische fiets. De meeste Sensa elektrische fietsen hebben een accu centraal op het frame. Een fijne bijkomstigheid daarvan is dat het gewicht optimaal verdeeld blijft, dat zorgt voor een stabielere wegligging en rijcomfort. Er zijn ook elektrische fietsen van Sensa met een accu onder de bagagedrager. Denk hierbij aan de Sensa Treviso Power N7 en Sensa Treviso Power E6100.

Ben je benieuwd naar ons complete aanbod Sensa elektrische fietsen? Kom dan eens langs in het Experience Center en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de prachtige fietsen.

Andere series elektrische hybride fietsen;

Naast de Sensa e-bike fietsen, zijn er ook andere merken en series elektrische hybride fietsen die beschikken over een derailleur. Het gaat om de volgende collecties:

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.