Maak je (fiets)klaar voor het voorjaar!

ik weet het nu zeker - ik heb al lentekriebels! Zojuist stapte ik mijn kantoor uit, liep de trap af en werd verwelkomd door de zon. 
Het is misschien nog een beetje koud buiten, maar het gevoel van de ontluikende lente is in mij aangewakkerd en daarmee ook de zin om een nieuwe fiets uit te zoeken!
Welke fiets kies jij om het voorjaar mee tegemoet te fietsen? Bekijk onze lenteproof top 3!

Samen met het lentegevoel ontstaat ergens binnenin de onweerstaanbare drang om naar buiten te gaan. Fietsen langs de weilanden, de eerste lammetjes én het ultieme geluk als we voor het eerst geen jas aan hoeven te hebben. En alhoewel mijn blog misschien aan de vroege kant is en ik mijn lentekriebels nog even in bedwang moet houden is het niet te vroeg om je te oriënteren op je nieuwe fiets!

Maart roert zijn staart (maar april doet wat hij wil)

Om maar even met spreekwoorden te strooien - maart roert zijn staart. In de lentemaanden kan het weer nog wel eens wisselvallig zijn. "Aprilletje zoet geeft ook nog weleens een witte hoed" is één van de spreekwoorden die maar al te goed aanduid dat we, ondanks het zonnetje, ook nog wel eens een winterse bui kunnen verwachten. En wat is dan mooier dan de lente tegemoet te rijden in een onderhoudsarme fiets? Zo heb jij alle plezier van je fiets, zonder dat je heel veel tijd kwijt bent in het schoonhouden van je ketting. Daarom stellen wij voor - fiets de lente tegemoet met een beltdrive! Modder en pekel hebben geen vat op je fiets met aandrijfriem.

Cortina Mozzo Pro - met USB stuurpen!

De Cortina Mozzo Pro - het is even een hele mond vol maar je haalt dan ook wel heel veel fiets in huis. Deze sportieve en slanke stadsfiets is uitgevoerd met alles waarmee jij jezelf in de stad staande (of fietsende) kunt houden terwijl deze fiets ook nog eens heel geschikt is om uren langs de bollenvelden mee te cruisen.Het beste detail van deze fiets is wel de unieke USB stuurpen. Deze stuurpen heeft een USB ingang én een powerbank. Zo kun jij tijdens het fietsen je telefoon opladen of zorgen dat je over voldoende batterijvermogen beschikt voor een lange fietstocht met navigatie. 
En juist dat is nu zo fijn. Fiets moeiteloos de leukste fietsroutes met je telefoon op je stuur. We weten zeker dat deze moderne toepassing geen nodeloos foefje is maar een echte goede bijdrage aan deze fiets.

Sensa Cintura Belt Drive - lichtgewicht toerfiets

Sensa is een sportief merk met een grote schare fans. Sterker nog - veel van mijn collega's hebben zo'n sportieve Sensa fiets in de schuur staan en maken er graag gebruik van. De Sensa Cintura is lichtgewicht - met een gewicht van 13,8 kilogram is hij absoluut niet zwaar te noemen. De fiets is ook nog eens harstikke strak afgewerkt met een hele bijzondere verlichting in het achterspatbord. 

Het lichte gewicht is ideaal voor iedereen die de fiets graag meeneemt. Je tilt hem zo op een fietsendrager of in de trein. Met zijn 8 versnellingen fiets je heerlijk soepel. Nog een groot pluspunt - de gemonteerde hydraulische velgremmen zijn minder gevoelig voor natte weersomstandigheden. Ook dan rem je accuraat en snel. Er is geen reden dus om de fiets thuis te laten als je later op de dag regen vermoed.

Batavus Dinsdag Exclusive

De Batavus Dinsdag Exclusive is eveneens een sportieve fiets maar heeft, ten opzichte van de twee bovenstaande fietsen, een wat klassieker model. Vooral voor dames is dat een wat fijnere keuze omdat de instap wat lager is als bij een sportieve toerfiets. Toch is deze fiets met recht sportief te noemen. De fiets is voorzien van bekroonde fietsverlichting. Zo weet je zeker dat je gezien word als je op pad gaat. Ook is de fiets voorzien van geinige blauwe details die goed bij de kleur van de beltdrive passen én de fiets zo een speelse uitstraling geven. Deze fiets is wendbaar, leuk in gebruik en heeft alles in huis om moeiteloos langs de bollenvelden te fietsen.

Welke van deze drie fietsen heeft jouw voorkeur?