Cortina Family

Cortina Family

De Cortina Family!

De Cortina Family stond eerder bekend als de Cortina moederfiets, maar die naam is inmiddels door het merk aangepast.
Cortina is namelijk van mening dat de naam "moederfiets" is verouderd en niet meer in deze tijd past. Een Cortina Family fiets is namelijk speciaal ontwikkeld voor gezinnen en kan door zowel een mama als een papa gebruikt worden, echt unisex dus! Verder is deze Cortina Family standaard rijk uitgerust met handige fietsonderdelen waardoor dit type fiets ook erg praktisch in gebruik is. Maar wat maakt de Cortina Family fiets zo geschikt voor gezinnen? En welke handige fietsonderdelen behoren tot de standaarduitrusting van de Cortina Family fiets?

Fijne kenmerken van de Cortina Family Bike

De Cortina Family fiets is het ideale vervoersmiddel om je kinderen en allerlei andere spullen mee te vervoeren. Denk hierbij aan je sporttas, boodschappentas of werktas. Dit komt doordat de Cortina Family is uitgerust met zowel een super handige voordrager als bagagedrager. Om de Cortina Family Bike praktisch te maken kun je op de bagagedrager een kinderzitje laten monteren en op de voordrager een mand of krat laten plaatsen. De Cortina Family fiets biedt je zelfs de mogelijkheid om meerdere kinderen tegelijkertijd te vervoeren. Het frame van deze fiets is namelijk langer en ruimer uitgevoerd waardoor er voldoende ruimte overblijft om ook een kinderzitje voorop de fiets te laten plaatsen. Dankzij deze toevoegingen is de Cortina Family uitermate geschikt om met je kinderen op pad te gaan of boodschappen te doen.

Wat daarnaast fijn is aan de Cortina Family is dat het beschikt over een sterke tweepootstandaard en stuurblokkering. Zo staat de fiets erg stevig wanneer je spullen of je kinderen op de fiets zet of van de fiets haalt. Dit verminderd de kans op omvallen.

Een ander fijn kenmerk aan de Cortina Family bike is het naafversnellingssysteem met Shimano Nexus 7 versnellingen. Deze versnellingen zorgen ervoor dat, wanneer de fiets wat zwaarder beladen is, je nog wel gemakkelijk kunt wegfietsen. Daarnaast zul je ook, mede dankzij de Shimano Nexus 7 versnellingen, zonder veel moeite de brug en/of tegenwind kunnen trotseren. Dit draagt bij aan veilige en comfortabele fietsritten.

Welke soorten Cortina Family fietsen zijn er?

Om ervoor te zorgen dat je een Cortina Family fiets vindt die bij je past, zijn er verschillende soorten Cortina Family fietsen. De ene Cortina Family fiets is dus niet hetzelfde als de andere, maar toch zijn er veel overeenkomende eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan dat ze allemaal voorzien zijn van de Shimano Nexus 7 versnellingen en beschikken over een voor- en achterdrager. Een Cortina Family bike is overigens ook verkrijgbaar met een lagere instaphoogte. De Cortina Common Family beschikt over zo’n lage instap. Hierdoor kun je gemakkelijker op- en afstappen in vergelijking met de andere Cortina Family fietsen.

Een Cortina Family bike is tevens ook verkrijgbaar met een elektrische trapondersteuning.
We hebben het hier dan over de Cortina E-U4 Family en de Cortina E-Common Family. De Cortina E-U4 Family wordt aangedreven door een Cortina Sport Drive voorwielmotor. De Cortina Sport Drive voorwielmotor levert een trekkracht van maximaal 30 Nm. Dit maakt deze fiets geschikt voor vlakke ondergronden en fietsritten in de stad, maar minder geschikt voor heuvelachtige gebieden.
De Cortina E-Common Family heeft een krachtige Bosch middenmotor en de keuze uit 3 verschillende fietsaccu's.

Toch op zoek naar een andere fiets dan de Cortina Family?

Deze handige Cortina Family is wat ons betreft voor elk gezin geschikt. Iets wat ondere andere te danken is aan de handige voor- en achterdrager. Mocht de Cortina Family toch niet de fiets zijn die bij je past? Dan hebben we ook nog andere niet-elektrische of elektrische fietsen in ons assortiment die geschikt zijn voor gezinnen.
Denk bijvoorbeeld aan de Gazelle moederfiets. Een bekende fiets-serie van de Gazelle moederfiets is de Gazelle Bloom.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.