Elektrische mamafietsen van Cortina

Elektrische mamafietsen van Cortina

De Cortina moederfiets elektrisch!

De Cortina elektrische moederfiets wordt tegenwoordig ook wel de elektrische Cortina Family genoemd. Deze elektrische moederfiets, is destijds geïntroduceerd als ideale middel om je leven als mama net wat eenvoudiger te maken. Dit gedachtegoed, die verbonden is aan de naam ‘’Cortina moederfiets elektrisch’’, wil het merk eigenlijk zo snel als mogelijk vanaf. “Dat past niet meer in de huidige tijd waar vaders ook de fiets pakken om hun kind weg te brengen naar school”, aldus Cortina.

De Cortina elektrische moederfiets is nadrukkelijk bedoeld voor zowel mama's als papa's en is speciaal ontworpen om met de kinderen op pad gaan.

De Cortina elektrische moederfiets en haar praktische voordelen

Er zijn een aantal belangrijke voordelen die een Cortina moederfiets elektrisch heeft ten opzichte van andere type fietsen, zoals het verlaagde en ruime frame. Maar los daarvan zijn er nog een aantal belangrijke voordelen. We zetten ze voor je op een rij:

Het verlaagde, ruime en sterke frame

De elektrische mamafiets Cortina is voorzien van een verlaagde en ruime frame. Door de lage en ruime instap kun je veilig, gemakkelijk en snel op- en afstappen. Zo’n lage en ruime instap biedt nog meer voordelen, namelijk: meer beenruimte tijdens het fietsen en ook ontstaat er meer vrije ruimte voor een fietsstoeltje voorop de fiets.
Het frame van deze elektrische moederfiets is gemaakt van zeer degelijk aluminium materiaal dat tegen een stootje kan, wat niet kan roesten en robuust aanvoelt. Daarnaast is de Cortina moederfiets elektrisch speciaal ontwikkeld zodat het geschikt is om extra gewicht te kunnen dragen.

Cortina elektrische mamafiets zeer geschikt voor kinderzitjes

Elektrische Cortina moederfiets met kinderzitje

Lang niet alle fietsen zijn geschikt voor kinderzitjes maar gelukkig zijn er een aantal modellen die wel geschikt zijn. De Cortina moederfiets elektrisch behoort tot één van die modellen. Deze elektrische moederfiets is speciaal ontworpen en aangepast om er kinderzitjes op te kunnen monteren. Zo is er een aanpassing gedaan aan de Cortina U4 transport Family. De voordrager is een stuk naar voren geplaatst, zodat er meer ruimte over is voor de voetensteuntjes van het kinderzitje voorop de fiets. Naast dat er dus een kinderzitje voorop geplaatst kan worden, kan er ook achterop de fiets een kinderzitje gemonteerd worden. Deze Cortina elektrische moederfiets beschikt namelijk over een stevige bagagedrager waar je diverse kinderzitjes op kan bevestigen. Je zou bijvoorbeeld een Yepp Easyfit kinderzitje erop kunnen monteren. De installatie van dit kinderzitje kan alleen in combinatie met een Yepp Bagagedrager Adapter.

Veilig en eenvoudig te parkeren

De elektrische mamafiets Cortina beschikt over de nodigde onderdelen met goede eigenschappen om het parkeren van deze fiets veilig en eenvoudig te maken. Doordat een moederfiets met alle toevoegingen erop veel ruimte in beslag neemt, kan het soms lastig zijn om de moederfiets in een wat voller fietsenrek te stallen. De stevige tweepootstandaard en stuurvergrendeling op de Cortina elektrische moederfiets lossen dat probleem op. Samen bieden zij je de mogelijkheid om deze fiets op verschillende plekken stabiel te parkeren en dat ongeacht de bagage die je meeneemt. Denk bijvoorbeeld aan het parkeren van je fiets in winkelgebieden, in je tuin of op je eigen oprit.

Het Shimano Nexus versnellingssysteem van de Cortina mamafiets elektrisch

Een fiets met versnellingen draagt bij aan een aangename en comfortabele fietsrit. Deze elektrische mamafiets Cortina is uitgerust met een Shimano Nexus 7 versnellingssysteem. Dankzij de zeven versnellingen op deze moederfiets bepaal je vrij eenvoudig het ideale niveau van de trapweerstand tijdens je fietsrit. Erg nuttig en prettig bij het op- en afrijden van heuvels en het rijden door verschillende weersomstandigheden. Daarnaast heb je er ook profijt van bij het wegfietsen, vooral met een kind of boodschappen op de fiets. De versnelling kan dan op het eerste niveau gezet worden, waardoor het wegfietsen lichter wordt.

Cortina moederfiets elektrisch - middenmotor of voorwielmotor

De elektrische mamafiets Cortina kent twee varianten als het gaat over de motorpositie: de voorwielmotor en de middenmotor. De motorpositie is de plaats waar de motor van de elektrische moederfiets zich bevindt. Hierbij is het goed om te weten dat de plaats van de motor invloed heeft op de rijbeleving van de elektrische mamafiets Cortina. De voorwielmotor trekt je als het ware vooruit en voelt daardoor minder natuurlijk aan. Een ander punt wat benoemd moet worden is dat je met een voorwielmotor een grotere kans hebt om te slippen. Om die reden worden voorwielmotoren uit veiligheidsoverweging begrensd tot 30Nm.

De middenmotor daarentegen voelt een stuk natuurlijker aan. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de motor in het midden van de fiets is geplaatst en op de trapas zit. Van deze twee varianten biedt de middenmotor het meeste comfort, maar daar betaal je ook wat meer voor. Dat verklaart mede waarom de Cortina E-U4 Family lager geprijsd is dan de Cortina E-Common Family.

Welke soorten Cortina elektrische moederfietsen zijn er?

Er zijn twee soorten Cortina elektrische mamafietsen: de Cortina E-U4 Family en de Cortina E-Common Family. Beiden hebben goede voordelen met geheel een unieke uitstraling. Zoals aangegeven biedt de Cortina E-Common Family het meeste comfort tijdens het fietsen. Dit komt doordat dit model beschikt over een middenmotor die wel tot 80 Nm levert.

In ons assortiment tref je naast de Cortina elektrische moederfiets ook andere elektrische moederfietsen aan.
Bekijk hier alle Gazelle elektrische moederfietsen.

 

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.