Elektrische fiets met voorwiel motor

Voorwiel motor elektrische fiets

De elektrische fiets voorwielmotor is onverminderd populair. En dat snappen wij wel! Deze fietsen zijn vaak scherp geprijsd en geven je daardoor sneller de mogelijkheid om een elektrische fiets aan te schaffen. Vaak is een voorwiel motor elektrische fiets, dan ook ideaal geschikt als instapmodel elektrische fiets. Ben je benieuwd naar alle voor- en nadelen van de elektrische fiets - motor voorwiel? Je leest er alles over bij aanbiedingsfiets.nl! 

Display voorwiel motor elektrische fiets
panasonic voorwielmotor

Voordelen van voorwiel motor elektrische fiets

Naast het budgetvriendelijke aspect van de voorwiel motor in de elektrische fiets heeft dit aandrijvingstype ook andere voordelen. Zo is de motor vaak geruislozer en hoort u dus minder van de aandrijving. Ook estetisch kan de voorwielmotor plezierig zijn. De plaatsing is meestal zo dat de motor totaal niet opvalt in het voorwiel. Voor sommige klanten is dat heel belangrijk. Met een voorwiel motor elektrische fiets kun je vaak ook wat makkelijker fietsen als je eens geen gebruik maakt van de ondersteuning. 

De nadelen van een voorwiel motor elektrische fiets

Nu je alle voordelen hebt gelezen is het ook belangrijk om de nadelen van ebike voorwielmotor te bespreken.Het fietsgedrag van een voorwiel motor in de elektrische fiets is iets minder natuurlijk dan bij een middenmotor. Omdat de aandrijving vooraan zit kan het gevoel ontstaan dat je vooruit getrokken wordt. Maar dit went snel. Het is wel raadzaam om iets voorzichtiger te fietsen als je bijvoorbeeld door mul zand fietst of als het geijzeld heeft. 

Cortina elektrische fiets voorwielmotor
Gazelle elektrische fiets met voorwielmotor

Fietsen met een voorwielmotor

Omdat alle fietsen met een voorwielmotor binnen de categorie stadsfietsen vallen is er gelijk 1 bijkomend voordeel. Deze fietsen zijn relatief onderhoudsarm omdat ze een gesloten kettingkast hebben. Hierdoor is de voorwielmotor vaak een goede keuze voor iedereen die geen gedoe wil, maar gewoon wil fietsen! Ook is dit type elektrische fiets aantrekkelijk als je een elektrische fiets nodig hebt voor kortere afstanden zoals bijvoorbeeld je dagelijkse boodschappen. Wij hebben in ons assortiment Gazelle elektrische fietsen met een voorwielmotor en Cortina elektrische fietsen met een voorwielmotor. 

Gazelle elektrische fietsen met een voorwielmotor

Gazelle maakt elektrische fietsen met een voorwielmotor van hoge kwaliteit. Van hun meest geliefde modellen hebben ze ook een variant uitgebracht met een voorwielmotor. Gazelle maakt veelal gebruik van de Panasonic voorwielmotor en heeft voor het eerst dit jaar de Bafang voorwielmotor geintroduceerd in hun collectie. Bekende modellen Gazelle elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn:

  • Gazelle Heavy Duty NL C7 HFP en de Gazelle Miss Grace C7 HFP - elektrische transportfietsen met een voorwielmotor
  • De Gazelle Orange C7+ HFP - geliefde stadsfiets
  • de Gazelle Balance C7 HFP- Uniek uitgebalanceerde fiets
  • De Gazelle Puur NL HFB - elektrische fiets met Bafang voorwielmotor 
comfortabel fietsen met een voorwielmotor
wind mee met een voorwielmotor

Cortina elektrische fietsen met een voorwielmotor

Cortina heeft het grootste aandeel elektrische fietsen met een voorwielmotor. Cortina maakt hierbij gebruik van de Bafang voorwielmotor in diverse types. Het voordeel van de Bafang voorwielmotor is dat deze motor gebruiksvriendelijk is en gemakkelijk aan te passen is aan jouw voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een elektrische transportfiets met een voorwielmotor of een prijswinnende stadsfiets zoals de Cortina E-U1 - van alle fietsen weet je dat ze naast hun hoge gebruiksgemak ook een fantastisch uiterlijk hebben!

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.