Fiets met riemaandrijving

Producten 1-24 van 42

Pagina
  1. Gazelle Chamonix S8 Heren
    Gazelle Chamonix S8 Heren
    € 1.299,00 € 1.149,00
    Bekijken

Producten 1-24 van 42

Pagina

Fietsen met riemaandrijving / Beltdrive

Wat is het grote voordeel van deze nieuwe manier van aandrijving? De beltdrive of riemaandrijving is niet nieuw. Voorheen werd deze manier van rijden al veel toegepast op motoren. Sinds enige tijd heeft de riemaandrijving zijn weg ook tot de sportieve fietsen gevonden.
De riem heeft veel voordelen ten opzichte van de klassieke fietsketting. Zo is deze niet alleen lichter en schoner, maar gaat de beltdrive ook meer kilometers mee.

Fiets met riemaandrijving

Voordelen van een beltdrive ten opzichte van een gewone fietsketting

Het gebruikte materiaal van een beltdrive is een combinatie van rubber, kunststof en carbon. Hierdoor krijgt de aandrijfriem de eigenschappen die nodig zijn om veel kilometers mee te gaan en constant te zorgen voor een goede spanning en grip op de tandwielen.
Daarnaast dient een gewone fietsketting regelmatig gesmeerd te worden om zo kraken en zwaar fietsen te voorkomen. Een aandrijfriem daarentegen is droog. Hierdoor is de kans op vetvlekken en piepende geluiden tijdens het fietsen een heel stuk minder.

Welke fietsen zijn voorzien van een beltdrive?

Deze nieuwe manier van aandrijving zien we tot nu toe veel terug op de sportievere fietsmodellen. De fietsen met aandrijfriem zijn vooral gemaakt om veel meet te fietsen en langere afstanden mee te overbruggen.

Voorbeelden van fietsen met een beldrive zijn onder andere;

Fiets met beltdrive

Elektrische fietsen met een riemaandrijving

De riemaandrijving is ook perfect te gebruiken in combinatie met trapondersteuning. De elektrische fiets met riemaandrijving zien we steeds vaker voorbij komen. 

Onderhoudsvrij, slijtage vast en geen vieze kleding meer.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.