Fiets van de maand augustus - de Gazelle Heavy Duty

De Gazelle Heavy Duty NL is een robuuste transportfiets. Deze krachtpatser is speciaal gemaakt om lekker licht te fietsen maar toch tegen een stootje te kunnen. Lees je mee waarom deze fiets de fiets van de maand is?

Stabiel fietsen

De Gazelle Heavy Duty NL 7 is een superleuke fiets om te zien. Deze fiets is voorzien van een stabiel oversized frame. Door het oversized aluminium frame kun je de fiets zwaar beladen zonder het idee te hebben dat je moet balanceren. Wel zo fijn! 
Zware boodschappen? Geen probleem!

Veel versnellingen weinig moeite

Doordat de Gazelle Heavy Duty NL 7 over, jawel, 7 versnellingen beschikt kun je met deze krachtpatser goed vooruit. Of je nu in Nijmegen over Berg en Dal moet fietsen of in Leiden door de stad moet manouvreren – 7 versnellingen zijn gewoon perfect om jezelf door elke omgeving te bewegen. Zorg wel dat je de banden van deze fiets goed oppompt. Doordat deze fiets zeer brede Schwalbe banden heeft kun je erg licht fietsen. Maar als ze niet vol genoeg zijn fiets je zwaarder dan met opgepompte banden. Dat is iets om rekening mee te houden.

Parkeren? No problem!

Ook als je even niet hoeft te fietsen is deze fiets erg praktisch. Door de handige tweepootstandaard staat je fiets erg stabiel. Doordat je fiets ook voorzien is van een stuurslot valt je fiets niet zo snel omdat je stuur niet om kan klappen. Dit is erg handig als je zware bagage meedraagt zoals bijvoorbeeld een kratje (fris)drank of een zware sporttas. Dat is ook de reden waarom dit zo'n fijne papafiets is.

Dubbele krachtpatser

De Gazelle Heavy Duty NL is ook verkrijgbaar in een elektrische variant met 7 versnellingen. Doordat deze fiets voorzien is van een Bosch middenmotor heb je ondersteuning tijdens het fietsen. Hierdoor heb je altijd net even een handig duwtje in je rug tijdens het fietsen. Zeker als je veel kilometers moet maken naar bijvoorbeeld je werk is dit een prettige fiets om te gebruiken. Deze fiets kun je hier bekijken!

Onderhoudsvriendelijk maar niet onderhoudsvrij

De Gazelle Heavy Duty is zeer onderhoudsvriendelijk. Dankzij de gesloten kettingkast en de gebruikte Shimano afmontage heb je er weinig omkijken naar. Wel is het noodzakelijk om vooral een eerste servicebeurt uit te laten voeren. Omdat deze fiets toch iets zwaarder is dan de gemiddelde stadsfiets moeten de spaken, remmen en versnellingen goed gecontroleerd worden. Gelukkig kan zo’n eerste servicebeurt bij ons voor een leuk gereduceerd tarief. Maar daar lees je alles over bij onze blog over onderhoud. Zo weet je goed wat je te wachten staat bij de aanschaf van je fiets!

Wat vinden jullie van de Gazelle Heavy Duty? Deze krachtpatser met zacht karakter voldoet wat ons betreft uitstekend als fiets van de maand augustus. Leuk in gebruik, ideaal voor de warme (hopen jullie mee?) nazomer waarin je gemakkelijk een krat op de voordrager plaatst en zo wat te drinken, een dekentje en wat te eten kunt meenemen. Zwoele zomeravond, kom maar op!