Elektrische fietsen met riemaandrijving

Producten 1-24 van 42

Pagina
 1. Gazelle Makki Load Connect
  Gazelle Makki Load Connect
  € 5.199,00 € 4.799,00
  Bekijken
 2. Gazelle Makki Load
  Gazelle Makki Load
  € 4.999,00 € 4.499,00
  Bekijken
 3. Cortina E-Lett 2024 Dames
  Cortina E-Lett 2024 Dames
  € 2.599,00 € 2.129,00
  Bekijken
 4. Cortina E-Lett 2024 Heren
  Cortina E-Lett 2024 Heren
  € 2.599,00 € 2.129,00
  Bekijken

Producten 1-24 van 42

Pagina

Elektrische fietsen met belt drive / riemaandrijving

Er is een groot assortiment aan elektrische fietsen met beldrive bij Fiets-Exclusief. De vraag naar fietsen met belt drive is de laatste jaren aan het groeien. De riemaandrijving of beltdrive is echter niet nieuw. Deze manier van aandrijving werd voorheen al gebruikt bij motoren. Veel fietsmerken hebben nu ook verschillende modellen met riemaandrijving, zoals Gazelle, Cortina, Cube, Cannondale en Advanced Ebike Das Original.

Wat is een riemaandrijving?

Een belt drive, wat ook wel een riemaandrijving wordt genoemd, is een manier om de spanning van de trapas over te brengen naar het achterwiel.

Normaal gesproken gaat dit via een stalen fietsketting. Bij de belt drive is er gebruik gemaakt van een combinatie van rubber, plastic en carbon. Dit zorgt voor een constante, goede spanning en grip op de tandwielen. Een belt drive is niet bij alle soorten fietsen mogelijk, bijvoorbeeld niet bij een fiets met derailleurversnelling. Een belt drive is wel mogelijk bij fietsen met een naafversnelling. De belt drive is vaak te zien bij stadsfietsen en dus ook bij e-bikes.

Voordelen van een beltdrive elektrische fiets ten opzichte van een gewone fietsketting

Er zitten een aantal voordelen aan fietsen met een riemaandrijving. Ten eerste is een fiets met belt drive erg onderhoudsvriendelijk. Het is niet nodig om de riemaandrijving te smeren met olie, waardoor de riemaandrijving niet vet wordt en daardoor langer schoon blijft. Een bijkomend voordeel is dat je handen en kleding hierdoor ook niet onder de olie gaat zitten. Tevens roest een riemaandrijving niet, rekt hij nauwelijks uit en slijt de riemaandrijving een stuk minder snel.
Een ander voordeel van een fiets met riemaandrijving is dat er minder wrijving ontstaat bij het fietsen en de riemaandrijving lichter is dan een normale fietsketting, waardoor het fietsen gemakkelijker en dus lichter wordt. Ook heeft een fiets met riemaandrijving geen kettingkast en ook dit maakt het fietsen lichter.

Welke Elektrische fietsen zijn voorzien van een beltdrive?

Deze nieuwe manier van aandrijving zien we tot nu toe veel terug op de sportievere fietsmodellen. De fietsen met aandrijfriem zijn vooral gemaakt om veel meer te fietsen en langere afstanden mee te overbruggen.

Voorbeelden van fietsen met een beldrive zijn onder andere;

Online een elektrische fiets met belt drive bestellen?

Wilt u een fiets met belt drive bestellen? Dit kunt u heel gemakkelijk doen via onze website doen. De fietsen worden 6 dagen in de week geleverd van maandag t/m zaterdag. Als de bestelling is afgerond wordt uw fiets rijklaar gemaakt waardoor u gelijk kunt genieten van uw nieuwe fiets. Het is ook mogelijk om langs te komen bij ons experience center om een fiets met belt drive uit te proberen. Daar vind je ook ervaren fietsenmakers die jou helpen met het beantwoorden van eventuele vragen over een fiets met belt drive. Het experience center is te vinden in Alphen aan de Rijn en de winkel zit in Leiden.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.