Elektrische fiets met Bosch motor

Producten 1-24 van 107

 1. Gazelle Paris C7 HMB Dames
  Gazelle Paris C7 HMB Dames
  € 2.299,00 € 1.999,00
  Bekijken
 2. Gazelle Makki Load Connect
  Gazelle Makki Load Connect
  € 5.199,00 € 4.799,00
  Bekijken
 3. Gazelle Makki Load
  Gazelle Makki Load
  € 4.999,00 € 4.499,00
  Bekijken
 4. Gazelle Medeo T9 HMB Heren
  Gazelle Medeo T9 HMB Heren
  € 2.699,00 € 2.199,00
  Bekijken
 5. Advanced Reco One Wave
  Advanced Reco One Wave
  € 4.899,00 € 4.499,00
  Bekijken
 6. Gazelle Paris C7 HMB Heren
  Gazelle Paris C7 HMB Heren
  € 2.299,00 € 1.999,00
  Bekijken

Producten 1-24 van 107

Elektrische fiets met Bosch motor

De Bosch elektrische fiets is een e-bike met krachtige ondersteuningswijze voor uw fiets. Deze robuuste middenmotor heeft vele voordelen waardoor een fiets met dit ondersteuningstype een goede keuze voor u zal zijn. Hieronder staan alle voordelen van een Bosch motor maar ook de nadelen van deze motor in elektrische fietsen. De motor levert een vermogen van 250 Watt. Gecombineerd met een sterke fietsaccu zorgt dit voor een krachtige ondersteuning met groot bereik.

Een Bosch E-Bike met middenmotor – verschillende types voor verschillend gebruik

Bosch was één van de eerste merken die met een degelijke en krachtige middenmotor op de markt kwam. Inmiddels zijn er aan deze motor veel veranderingen doorgevoerd waardoor die stiller, krachtiger en compacter geworden is. Daarnaast zijn er inmiddels 4 soorten Bosch middenmotoren verkrijgbaar. Allemaal voor hun eigen specifieke gebruik.

 • Bosch Active Line (40 Nm) voor in de stad.
 • Bosch Active Line Plus (50Nm) voor meer sportief gebruik en krachtigere ondersteuning.
 • Bosch Performance Line (65 Nm) voor sportief fietsen.
 • Bosch Performance Line CX (85 Nm) voor gebruik in bergen en zeer sportief fietsen.
Bosch motor gebruik

E-Bikes met Bosch Active Line middenmotor

De Bosch Active Line middenmotor geeft een maximale kracht van 40 Nm. Ruim voldoende voor gebruik in de stad, dagelijks woon-werkvekeer en recreatieve ritten over vlak tot heuvelachtig terrein. De motor stopt met ondersteunen wanneer een rij-snelheid van 25 km/uur bereikt is. De Bosch motor loopt soepel en zonder storend lawaai. De actieradius van e-bikes middenmotor van dit type hangt onder andere af van de gekozen fietsaccu (300 Watt, 400 Watt of 500 Watt), bandenspanning, rij-omstandigheden (wind mee/tegen) en gekozen ondersteuningsstand. 
De Bosch Active Line motor kent 4 standen van ondersteuning, te weten;

 • Eco (40% ondersteuning)
 • Tour (70% ondersteuning)
 • Sport (170% ondersteuning)
 • Turbo (250% ondersteuning)
Bosch Active Line middenmotor

Bosch Active Line Plus middenmotor

De elektrische fietsen met een Bosch Active Line Plus motor zijn iets krachtiger dan de 'gewone' Active Line. Deze middenmotor levert een maximale kracht van 50 Nm. Hierdoor zijn de e-bikes met dit type motor beter geschikt voor toertochten of gebruik in heuvelachtig terrein. Ook hier stopt de motor met ondersteunen bij een snelheid van 25 km/u. Ook het ondersteuningsniveau ligt hoger dan bij de Active Line motoren, waardoor je meer ondersteuning ervaart in de ondersteuningsstanden Sport en Turbo.

 • Eco (40% ondersteuning)
 • Tour (70% ondersteuning)
 • Sport (180% ondersteuning)
 • Turbo (270% ondersteuning)
Bosch middenmotor Active Line Plus

Bosch Performance Line middenmotor

De Bosch Perfomance Line is een middenmotor met een kracht van maximaal 65 Nm. Deze motor vinden we terug op onder andere de Speed Pedelec en zeer sportieve e-Bikes. Afhankelijk van de fiets stopt deze motor met ondersteunen bij 25 km/uur of 45 km/uur. De Bosch Perfomance Line geeft een zeer sterke ondersteuning, wat je vooral merkt bij het wegrijden. Het ondersteuningsniveau is weer wat krachtiger dan de Active Line en Active Line Plus. Bij een Speed Pedelec gelden onderstaande waardes;

 • Eco (55% ondersteuning)
 • Tour (120% ondersteuning)
 • Sport (190% ondersteuning)
 • Turbo (275% ondersteuning)
Bij een E-Bike met Bosch Performance Line motor die tot 25 km/uur ondersteunt gelden deze waardes;
 • Eco (50% ondersteuning)
 • Tour (120% ondersteuning)
 • Sport (190% ondersteuning)
 • Turbo (275% ondersteuning)

Eenvoudig te bedienen en duidelijk af te lezen

De e-bikes met Bosch middenmotor zijn eenvoudig te bedienen. Bij het handvat zit een schakelaar waarmee je de complete ondersteuning bedient. Zo hoef je je handen niet van het stuur te halen om de fietshulp een standje harder of zachter te zetten. Door middel van grote knoppen bedien je deze ook makkelijk wanneer je handschoenen aan hebt. 
De e-bikes waar een Bosch motor op zit worden geleverd met verschillende soorten displays. De meest eenvoudige display is de Bosch Purion. Hierop staan alle basis functies welke je wilt weten tijdens het fietsen, zoals snelheid, afstand, ondersteuningsstand en accu percentage. De Bosch Intuvia is het meest gebruikte display. Centraal geplaatst op het stuur lees je hierop alle informatie welke van belang is tijdens je fietstocht. Ook zie je op dit display hoeveel kilometer je nog kunt rijden in de gekozen ondersteuningsstand.

Bosch Intuvia display
Bosch Purion display
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.