Fiets met lage instap

Fietsen met lage instap

Wanneer u ouder wordt of slecht ter been bent, kan het lastig zijn om veilig op een fiets te stappen. Het zadel staat relatief hoog en de instap wordt verhinderd door een stang – de bovenbuis. Toch wilt u wel gewoon mobiel blijven: zelfstandig boodschappen doen en de hort op kunnen. In deze situatie is een lage instapfiets ideaal. Deze fietsen hebben geen bovenbuis, waardoor het opstappen en afstappen een stuk makkelijker wordt. Denkt u nu: ‘’dat is iets voor mij?’’ Dan bent u bij Fiets-Exclusief aan het goede adres. Wij hebben verschillende lage instap fietsen in ons assortiment, allen van topkwaliteit.

Voordelen van een fiets met lage instap

Fietsen met een lage instap hebben tal van voordelen. Allereerst, doordat u gemakkelijk op en af kan stappen bij een fiets met een lage instap, voelt u zich veiliger. De fiets heeft een dikkere onderbuis die zorgt voor meer stabiliteit. Hierdoor is een bovenbuis overbodig, deze maakt het op- en afstappen namelijk een stuk lastiger. Verder, doordat dit type fiets geen bovenstang heeft, staat u ook weer snel met beide voeten op de grond. Mocht u dus plots moeten afstappen of hard remmen, dan staat u snel weer met twee voeten op de grond. Fietsen met een lage instap zijn uitermate geschikt voor senioren fiets, of voor mensen met lichtelijke evenwichtsproblemen; het zijn daarom ook een soort balance fietsen. Ze zijn namelijk hartstikke veilig, makkelijk in gebruik en zorgen ervoor dat u gewoon mobiel blijft.

Welk type past bij mij?

Bij Fiets-Exclusief hebben we tal van verschillende fietsen met lage instap, allen kunnen een ergonomische zithouding bieden. We hebben daadwerkelijk voor ieder wat wils, zo kunt u kiezen uit tal van framematen, waaronder: 44 centimeter46 centimeter, 48 centimeter, 49 centimeter, 53 centimeter, 57 centimeter en meer!.
Natuurlijk zijn deze verschillende framematen wel voorzien van stevige wielen van 26 of 28 inch, zoals bijna elke fiets. De prijzen van de fietsen verschillen tussen de € 400 en € 1700 euro. Hierdoor is er voor iedereen in elke prijsklasse wel een geschikte fiets met lage instap te vinden. Geniet van topmerken, zoals Cortina fietsen met lage instap of Gazelle fietsen met lage instap. Daarnaast hebben we ook modellen van Sensa en Freebike.

Wat wellicht belangrijk is om te weten: officieel bestaat ons assortiment uitsluitend uit damesfietsen met lage instap, dat staat vaak ook bij de productbeschrijving. Heren, maakt u zich geen zorgen, dit zijn namelijk veelal uniseks modellen. Zo zijn het evengoed herenfietsen met lage instap. Twijfelt u welke framemaat u nodig heeft? 
Geen zorgen, kom dan naar ons Experience Center in Alphen aan den Rijn. Hier kunt u elk model uittesten, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Fietsaccessoires bij fietsen met lage instap

Voor ultiem gebruiksgemak, is het belangrijk om goede fietsaccessoires bij uw tweewieler aan te schaffen. Denk dan bijvoorbeeld aan een extra stevig slot, zodat uw fiets niet gestolen kan worden. Het hebben van een ring- en kettingslot is geen overdreven luxe als u een dure fiets heeft, helemaal in de grote stad. Het ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Ook hebben we kinderzitjes die achterop uw lage instap fiets passen. Zo kunt u altijd uw kind of kleinkind achterop nemen, ideaal! Daarnaast hebben we ook kinderzitjes die voorop uw fiets met lage instap passen, voor als de kleine nóg jonger is. Deze zitjes zorgen voor rijplezier bij u, en het kroost.

Geen kinderen of kleinkinderen waar u rekening mee dient te houden? Denk dan aan mooie, praktische fietstassen. Handig wanneer u de stad in gaat of boodschappen gaat doen. Wat ook belangrijk is, onderhoudstechnisch, is een goede fietspomp die ten aller tijde mee kan tijdens het fietsen om een lekke band te voorkomen. Om de fiets op te leuken zijn er verschillende fietsmanden en kratten verkrijgbaar. Net als fietstassen zorgen deze artikelen er ook voor dat u meer kan vervoeren op de fiets.

Een elektrische fiets met lage instap?

Heeft u liever een e-bike met lage instap? Ook dat kan bij Fiets-Exclusief. Geniet van hoogwaardige merken zoals Cortina of Gazelle, fiets waarop u eenvoudig kunt opstappen met trapondersteuning. Dat is toch dubbel gemak? Ervaar het zelf, of kom langs bij ons Experience Center in Alphen aan den Rijn.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.