Elektrische fiets met Ecomo motor

3 producten

 1. Cortina E-U4 Family 2023
  Cortina E-U4 Family 2023
  € 2.099,00 € 1.889,00
  Bekijken

3 producten

Je ziet het soms bij elektrische fietsen staan: een Ecomo motor. De kans is echter groot dat je niet weet wat dit is. Een Ecomo motor is eigenlijk slechts een voorwielmotor die door het Nederlandse fietsmerk Cortina wordt gebruikt. Het is een relatief lichte motor waardoor de e-bike ideaal voor dagelijks gebruik is. Ecomo motoren worden vaan in elektrische stadsfietsen geplaatst, waardoor ze ideaal zijn voor dorps- of stadsverkeer.

Voordelen

 • De motor is hartstikke stil, en dit maakt elektrische fietsen met Ecomo motoren lekker rustig. Ideaal als je met iemand probeert te praten tijdens het fietsen.
 • Omdat de motor niet heel krachtig is, zijn elektrische fietsen met Ecomo motor vaak voordelig geprijsd. Elektrische fietsen met deze motor zijn daarom goede instapmodellen als je een e-bike overweegt aan te schaffen. Bevalt dit model? Dan kun je eventueel later een duurdere met andere specificaties kopen.
 • De trapondersteuning werkt vanaf de seconde dat je op de fiets stapt. Dit maakt het wegfietsen heel eenvoudig. Daarnaast kun je als fietser instellen hoe snel je wilt optrekken bij het wegrijden, waardoor je veel controle op de fiets hebt.

Nadelen

 • Relatief gezien minder krachtig dan andere motoren. Daarom zijn e-bikes de beschikken over Ecomo motoren ook voornamelijk geschikt voor het verkeer binnen een stad of dorp. Breng de kinderen ermee naar school, of doe er boodschappen me. Binnen de stad kunnen ze het OV of de auto bijna één op één vervangen.
 • Eigenlijk vooral geschikt voor woon-werkverkeer. Fietstochten zijn lastig met deze motor, eveneens als heuvelachtig landschap.
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.