Gazelle Elektrische fiets met lage instap

Gazelle elektrische fiets lage instap

Je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord: elektrische fietsen met lage instap. Voorheen werd een fiets met lage instap beschouwd als een damesfiets. Tegenwoordig wordt hij steeds meer gezien als een unisex model, waardoor dit type fiets in de afgelopen jaren ook bij de mannen populairder is gebleken.

Dankzij het grote aanbod van elektrische fietsen met een lage instap kun je altijd de fiets vinden die perfect bij jou past. Er zijn namelijk diverse soorten en merken elektrische fietsen met lage instap op de markt. Denk bijvoorbeeld aan de populaire Gazelle lage instap elektrisch.

Een elektrische fiets lage instap van Gazelle is geschikt voor zowel jongeren als ouderen en biedt comfort, gemak en veiligheid. Maar wat kenmerkt een Gazelle elektrische fiets lage instap nu precies? En welke concrete voordelen biedt zo'n lage instap? We bespreken het hieronder.

Gazelle E-bike met een lage instap

 

De elektrische fiets lage instap Gazelle - kenmerken en voordelen

Elk type fiets heeft zijn unieke kenmerken en daarmee zijn voordelen. Zo heeft de Gazelle elektrische fiets lage instap een aantal fijne kenmerken en eigenschappen die bijdragen aan onder andere de veiligheid en gebruikersvriendelijkheid van deze fiets.

De elektrische fiets lage instap Gazelle en zijn unieke frameconstructie

Een Gazelle lage instap elektrisch kenmerkt zich onder andere door zijn stabiele en lage frameconstructie. Deze fietsen hebben namelijk een uniek frame die wat lager zijn uitgevoerd. Dankzij de lage instap is een elektrische fiets Gazelle lage instap zeer comfortabel en praktisch in het gebruik. Bij het op- en afstappen hoeft je been niet hoog opgetild te worden en kun je zonder moeite beide voeten op de grond plaatsen. Het grote voordeel hiervan is dat je altijd veilig en stabiel op en af kan stappen. Dit is vooral handig en fijn voor oudere mensen.

Gazelle e-bike lage instap met middenmotor en trapkrachtsensor

Een ander belangrijk kenmerk van elektrische fiets Gazelle lage instap is de middenmotor waarmee dit model is uitgevoerd. Elektrische fietsen beschikken over een middenmotor of een voorwielmotor. Een Gazelle e-bike lage instap is enkel en alleen verkrijgbaar met een middenmotor. De gebruikte motormerken zijn Bosch en Shimano, hoogwaardig, krachtig en kwalitatief. Het type motor waar je voor kiest heeft een directe invloed op de rijbeleving van een elektrische fiets. Het is dus belangrijk om te bepalen naar welk accupositie jouw voorkeur uit gaat. De middenmotor is de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Dat is niet zo gek, want deze motor zorgt voor de meest natuurlijke rijbeleving.

Naast de middenmotor is de trapkrachtsensor ook een uitstekende toevoeging aan de Gazelle lage instap elektrisch. Dit type sensor geeft ondersteuning op basis van je trapkracht en reageert direct op de kracht die jij op de pedalen zet. Het werkt heel simpel: hoe meer kracht je op de pedalen zet, hoe meer ondersteuning de motor zal geven. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de ondersteuning van de Gazelle e-bike lage instap daardoor heel natuurlijk aanvoelt.

Elektrische fiets met lage instap voor ouderen Gazelle

Een lage instap is zoals eerder aangegeven heel handig en fijn als je wat ouder wordt. Ouderen zijn over het algemeen behoedzaam en kwetsbaarder in het verkeer. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan verminderde reactievermogen of het slecht ter been zijn. Door die kwetsbaarheid is het belangrijk dat zij maatregelen nemen die helpen om onveilig situaties in het verkeer te voorkomen.

Het kiezen voor een elektrische fiets Gazelle lage instap is een goede veiligheidsmaatregel. Veilig fietsen begint namelijk bij het kiezen van een veilige fiets. Veel valpartijen onder ouderen ontstaan door problemen bij het op- en afstappen of complexe handelingen in het verkeer, zoals het oversteken bij kruispunten. De Gazelle elektrische fiets lage instap maakt de kans op vallen vele malen kleiner. Dit komt omdat de Gazelle lage instap elektrisch je de mogelijkheid biedt om snel, gemakkelijk en veilig af te stappen. Zoals eerder benoemd sta je dan gelijk met beide voeten op de grond! Een fijne bijkomstigheid hiervan is dat het bijdraagt aan het zelfvertrouwen van de ouderen in het verkeer. Dit is belangrijk aangezien ouderen graag fietsen en ze het op deze manier dus sneller en langer kunnen blijven doen.

Er zijn verschillende  elektrische fietsen Gazelle lage instap die populair zijn onder de ouderen, namelijk:

  • Gazelle Easyflow HMS Dames Lage instap
  • Gazelle Ami C7 HMS Dames lage instap
  • Gazelle Orange C8 HMB 26"

De instaphoogte van deze modellen zijn net wat lager uitgevoerd dan de andere Gazelle elektrische fiets lage instap fietsen. Dat maakt het op- en afstappen nog gemakkelijker. Daarnaast is de wielmaat kleiner dan bij een reguliere fiets, waardoor je dichter bij de grond zit. 
Het is dus niet vreemd dat de elektrische fiets met lage instap voor ouderen, die door Gazelle is ontwikkeld, vandaag de dag zo populair is.

Andere Gazelle e-bikes met een lage instap;

De Gazelle Orange familie kenmerkt zich door het frame met een lage wijde instap. Deze Gazelle elektrische fiets met lage instap is verkrijgbaar in verschillende uitvoerinegn. Denk bijvoorbeeld aan een model met een krachtige Bosch middenmotor, of met een sterke Shimano Steps motor.

Gazelle e-bikes voor iedereen

Kan je toch niet slagen bij de Gazelle e-bikes met een lage instap, of zoek je een niet-elektrische Gazelle met lage instap? Dan zijn er nog veel meer mooie Gazelle elektrische fietsen.

Bekijk de onderstaande populaire series of kom langs en ervaar ze zelf;

Gazelle Ami, elektrische fiets van Gazelle met lage instap
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.