Elektrische mamafietsen van Gazelle

Unieke kenmerken van een elektrische mamafiets van Gazelle

Een elektrische mamafiets, ook wel een moederfiets of familiefiets genoemd, is in het leven geroepen om kinderen op een veilige en comfortabele manier te vervoeren. Zo’n veilige en comfortabele rit samen met de kinderen, begint met het hebben van een sterke en betrouwbare fiets. Dit maakt dan ook dat de  Gazelle elektrische moederfiets is uitgerust met een stevig frame en sterke spaken in het wiel, waardoor deze fietsen over het algemeen meer gewicht kunnen dragen dan een normale fiets. Het vervoeren van het extra gewicht van de kinderen of de boodschappen is geen uitdaging op deze fiets.

Het frame is langer en ruimer

Het frame van de Gazelle elektrische moederfiets is niet alleen stevig, maar ook langer. Het gaat hierbij om de afstand van het zadel tot aan het stuur. Dit zorgt ervoor dat er voldoende ruimte over blijft voor de benen en eventuele toevoegingen op de fiets. Denk hierbij aan een kinderzitje voor voorop. Wanneer je zo’n kinderzitje op deze fiets laat monteren, zal het niet in de weg zitten tijdens de fietsrit.

Gazelle mamafiets elektrisch met kinderzitje

De Gazelle elektrische moederfiets is zeer geschikt voor het monteren van één of twee kinderzitjes. Het stuur van deze fiets is extra breed en bekleed met foam, hierdoor kun je je kind voorop op een veilige en comfortabele manier vervoeren.
Daarnaast beschikt deze elektrische moederfiets ook over een stevige en langere bagagedrager. Het monteren van een achterzitje is hierdoor vrij eenvoudig. Maar nog belangrijker: het zorgt voor meer veiligheid, extra beenruimte en comfort voor je kind.

Gazelle ebike moederfiets met versnellingen

De Gazelle mamafiets e-bike is uitgerust met een versnellingssysteem. De meeste elektrische moederfietsen beschikken over 7 of 8 versnellingen. De versnellingen maken het fietsen nog comfortabeler. Bij het wegfietsen, tegenwind en heuvels kan de versnelling in een lagere stand gezet worden waardoor het fietsen minder moeite kost. Ook met twee kinderen op de fiets.

Gemakkelijk op- en afstappen

Een Gazelle elektrische moederfiets is speciaal ontworpen met een lage en wijde instap om het op- en afstappen makkelijker te maken. Bij het afstappen sta je direct met beide voeten op de grond. Het risico op omvallen is daardoor vele malen kleiner.

Parkeren van de elektrische moederfiets Gazelle

Het parkeren van een elektrische moederfiets lijkt misschien lastig, maar is in praktijk prima te doen. Deze fiets is voorzien van een brede tweepootstandaard en goed blokkerende stuurslot. Hierdoor blijft de fiets stabiel en rechtop staan. De kinderen kunnen daardoor gemakkelijk en veilig in het kinderzitje geplaatst of eruit gehaald worden.

Motorpositie Gazelle moederfiets elektrisch

Waar je normaal gesproken bij een normale elektrische fiets kan kiezen uit verschillende motorposities, vindt je bij de Gazelle elektrische moederfiets bijna altijd de optie met een middenmotor. Doordat de middenmotor zich in het midden van het frame bevindt, zorgt dat voor een optimale gewichtsverdeling. Het effect hiervan is dat de trapondersteuning natuurlijker aanvoelt en de fiets beter beheersbaar is.

Alternatief Gazelle mamafiets elektrisch

Tegenwoordig bestaat er ook een alternatief voor de Gazelle elektrische moederfiets. Denk bijvoorbeeld aan de Gazelle elektrische bakfiets. Dit alternatief wordt met de jaren steeds populairder onder de jonge ouders. Zo’n bakfiets beschikt namelijk over een hoge en ruime bak. Het grote voordeel hiervan is dat je meerdere kinderen van verschillende leeftijden tegelijkertijd kunt vervoeren.

Fietsaccu elektrische Gazelle moederfiets
Gazelle elektrische moederfiets met kinderzitje

Welke soorten Gazelle elektrische moederfietsen zijn er?

Een zeer populaire Gazelle elektrische moederfiets is de Gazelle Bloom.
De Gazelle Bloom elektrische moederfiets is al vele jaren geleden geïntroduceerd, maar nog steeds erg gewild omwille van het praktische design, goede kwaliteit en vele mogelijkheden dat het biedt. Deze fiets is in 2 varianten leverbaar.
De Gazelle Bloom C7 HMS en de Gazelle Bloom C380 HMS.

Een andere zeer populaire Gazelle moederfiets is de Gazelle Makki.
De Makki van Gazelle wordt gezien als een goed alternatief voor de moederfiets. Deze elektrische bakfiets is qua formaat een stuk groter dan de Gazelle Bloom, maar is ook erg praktisch in gebruik. Daarnaast kan je de Gazelle Makki personaliseren met allerlei handige accessoires zoals een regentent of Maxi-Cosi adapters.

Andere merken elektrische moederfietsen;

Naast de Elektrische Gazelle moederfietsen hebben we ook van Cortina een aantal mooie modellen in het assortiment. Bekende series zijn de;

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.