Gazelle Cityzen | Sportief fietsen

De Gazelle Cityzen, de sportieveling uit de Gazelle familie. Leverbaar in veel verschillende varianten en inzetbaar voor verschillend gebruik. Van sportieve stadsfiets voor dagelijks gebruik, of als Speed pedelec voor woon-werk verkeer. Lees hieronder meer waarom deze fiets zo populair is.
 lees verder waarom de Gazelle Cityzen ook bij jou past.

Gazelle Cityzen, van sportieve stadsfiets tot elektrische fiets

De Gazelle Cityzen familie is een typische sportieve Gazelle fiets. Door de gehele lijn kenmerkt deze fiets zich door zijn sportieve fietshouding (licht voorover gebogen) en stabiele stijve framebouw.
De Cityzen is leverbaar in verschillende modellen welke hieronder toegelicht worden. Deze kenmerken zich toch allemaal met elkaar door de geometrie van het frame.

Gazelle Cityzen C7, stadsfiets met een sportief randje

De Gazelle Cityzen C7 is voorzien van een Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf in het achterwiel. Daarnaast heeft deze fiets rollerbrake remmen. Gazelle heeft er voor gekozen om dit model zo onderhoudsvrij mogelijk te maken, maar de sportiviteit niet verloren te laten gaan. Dankzij de roestvaste ketting en kettingbeschermer krijg je geen vieze kleding. Standaard wordt deze fiets zonder verlichting geleverd. Uiteraard is deze wel optioneel verkrijgbaar.

Gazelle Cityzen C8, unieke fiets met een beltdrive

De Gazelle Cityzen C8 is de opvolger van het model hierboven. Wat deze fiets zo kenmerkt en uniek maakt is het feit dat er geen gewone ketting gemonteerd is, maar een beltdrive of aandrijfriem. Het grote voordeel is dat deze geen onderhoud nodig heeft, je broek niet vies maakt en niet gesmeerd hoeft te worden.
Daarnaast is de Gazelle Cityzen C8 voorzien van een Shimano Alfine 8-versnellingsnaaf. Deze naaf zorgt voor een nog fijnere rij-ervaring en schakelt heerlijk licht. Daarnaast is de fits afgemonteerd met Shimano hydraulische schijfremmen om gedoseerd tot stilstand te komen.

Gazelle Cityzen elektrische fietsen

De Gazelle Cityzen familie is natuurlijk niet compleet zonder ook een elektrische variant te bieden. Gazelle heeft van dit type 2 verschillende soorten e-bikes gemaakt. Beide modellen zijn uitgerust met een Bosch middenmotor, maar zijn wel zeer verschillend van elkaar.

Gazelle Cityzen C8 HMB

De Gazelle Cityzen C8 HMB is een sportieve elektrische fiets met een Bosch Active Line middenmotor. Deze krachtige motor levert maarliefst 48Nm. Ruim voldoende om in elke type terrein, van vlak tot heuvelachtig, lekker vlot vooruit te komen. De ondersteuning van deze fiets gaat tot 25 Km/Uur.
Dankzij de lage positie van de motor is het lichte stuurgedrag gebleven. Bij deze e-bike heb je de keuze uit 3 soorten fietsaccu's. Zilver (300 Wh), Goud(400Wh) en Platina (500Wh). Zo bepaal je zelf je eenvoudig je maximale actieradius.

Gazelle Cityzen Speed

De Gazelle Cityzen Speed zegt zoals de naam al doet vermoeden dat het hier gaat over een zogenaamde Speed Pedelec. Deze snelle elektrische fiets geeft een ondersteuning tot maarliefst 45 Km/Uur. Voorzien van een krachtige Bosch Performance Line middenmotor welke een draaimoment geeft van maximaal 63Nm. 
Vanwege de hoge snelheid die je met deze kan bereiken is een Speed Pedelec helm verplicht. Ook is de fiets voorzien van een kenteken en dient de fiets WA-verzekerd te zijn. Lees hier alle regels voor het berijden van een snelle e-bike. Ook bij de Gazelle Cityzen Speed is er de keuze uit 3 accu's.

Gazelle Cityzen trekkingfiets

Naast de sportieve stadslijn en elektrische lijn Gazelle Cityzen fietsen is er ook nog een serie die ontworpen is om nog lichter te fietsen dan de stadsfiets en voorzien is van een flink aantal versnellingen.

Gazelle Cityzen S27

De Gazelle Cityzen S27 is een zogenaamde hybride fiets. Voorzien van een derailleur versnellingssysteem en 27 versnellingen rijdt en trapt de fiets lekker soepel. Het schakelen gaat moeiteloos met duim en wijsvinger vanaf het stuur. Met meer dan genoeg versnellingen rijdt je met deze fiets altijd in het juiste verzet. Met een gewicht van nog géén 15 KG is deze fiets ideaal geschikt om lange tochten mee te fietsen of om mee in heuvelachtig terrein te rijden. 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er heel veel verschillende soorten Gazelle Cityzen fietsen. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen twijfel dan niet om deze te stellen. Bereikbaar via de klantenservice.