Het mooiste van Regio Alphen aan den Rijn

Als je ooit een fiets gekocht hebt en opgehaald hebt bij Fiets-Exclusief.nl is de kans heel groot dat je dat in ons filiaal in Alphen aan den Rijn gedaan hebt. En wat is er nu leuker dan na de aanschaf van je prachtige nieuwe fiets een rondje te rijden door onze mooie regio. Wij geven je de tips voor de mooiste plekjes in ons deel van het Groene Hart!

Het Experience center van Fiets-Exclusief

Jaja, ik snap het, open deur. Maar we zijn echt heel trots op het Experience center. Zo trots dat hij toch echt een plekje heeft bemachtigd. In het Experience center hebben we het grootste deel van onze collectie staan. Hier kun je alle kleuren zien, de fietsen bekijken en een proefritje maken. Zo weet jij echt of deze fiets bij jou past!

Het Zaanse Rietveld

In dit typische Rietveld gebied vind je naast koeien ook rietvogels en prachtige zangvogels. Er zijn poelen gegraven, er is een stuw en je hebt een prachtig uitzicht op de Hollandse polders. Ernaast is een prachtig gebied genaamd het bedelaarsbos. Dit is een heerlijke plek om (via de supermarkt voor een broodje en wat drinken) neer te strijken en al je dagdromen te maken terwijl je je lunch eet. Scholeksters, kieviten en lepelaars zijn er allemaal al een keer gespot en ook de waterspitsmuis kent zijn weg er ondertussen al!

Het Spookverlaat

Het spookverlaat klinkt al net zo onheilspellend als het bedelaarsbos. Gelukkig heeft het minder te maken met bezoekers vanuit het hiernamaals maar alles met de schutsluisjes - verlaten genoemd - waar het weer flink kon spoken. Dit moerassige gebied is heerlijk voor natuurliefhebbers. Het spookverlaat, het Zaanse Rietveld en meer van het Alphense buitengebied vind je in de folder van staatsbosbeheer: downloadlink

Via Tempel naar Reeuwijk

Via Alphen kun je door de weilanden richting Tempel fietsen. Je fietst via allerlei mooie paden waar de weilanden van het groene hart zorgen voor prachtige vergezichten en de beroemde luchtpartijen boven ons Hollandse landschap. Als je vanuit Tempel doorfietst naar Reeuwijk verlaat je de weilanden voor het kenmerkende watergebied van Reeuwijk. Wat heel gaaf is, is dat er hier ook allemaal fietspaden langs het water gaan. Ideaal voor warme zomerse dagen óf dagen waarop je behoefte hebt aan een beetje melancholiek in de herfst.

Archeon & het archeologiehuis

In Alphen vind je het Archeon. Dit openluchtmuseum brengt de Nederlandse archeologie tot leven in het archeologiehuis en vertelt de geschiedenis van de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen in het openluchtmuseum. In de zomer zijn hier diverse leuke evenementen. Vooral leuk in de vakanties wanneer er veel entertainment is voor de kinderen. Je kunt gladiatoren bekijken, Romeinse steekspellen bijwonen en hele lekkere appeltaart eten.

Avifauna

Een ander leuk uitje om te combineren is Avifauna. Dit is een dierentuin met vogels, halfapen en dwergapen. Er is heel veel te beleven en te bekijken. Zo zijn er vogeldemonstraties, kun je de lori's voeren en is er een losloopgebied waarin de halfapen tussen de bezoekers doorlopen. Voor de kinderen is er ook nog eens een hele grote speeltuin waar ze naar hartelust kunnen klimmen en klauteren.