Samen op de fiets!

Ik kan me bijna niets leukers bedenken dan een klein kind wat verrukt om zich heen kijkt naar de wereld en al het spannends dat deze te bieden heeft. Het is bijna niet meer voor te stellen dat je zelf ooit met zo’n open blik de wereld tegemoet ging in het fietsstoeltje en bij mama voorop mocht. De vraag van vandaag is: vanaf welke leeftijd mag een kind in een kinderzitje mee op de fiets?

Van welke leeftijd mag een kind in een kinderzitje op de fiets?

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je kind veilig mee kan op de Moederfiets. En daarbij moet je dus ook de leeftijd van je kind in acht nemen. 
Het allerbelangrijkst is dat je kind goed moet kunnen zitten in het kinderstoeltje. Dit kan meestal tussen 6 en de 9 maanden voor het eerst volgens de consumentenbond. Wel is het erg belangrijk dat je het voorzichtig opbouwt en je kind goed in de gaten houdt!

Voorop of achterop?

Een klein kind kan vanaf 9 maanden in het stoeltje voorop. Deze stoeltjes kunnen een gewicht dragen tot 15 kilogram. Zowel Yepp als Urban iki, de twee merken die wij verkopen, voldoen aan alle veiligheidseisen zoals zacht maar erg veilig materiaal en degelijke gordels. De zitjes zijn licht van gewicht maar voelen wel stevig en degelijk aan en hebben goede voetsteunen. 
Vanaf de 15 kilo kan een kind ook in het zitje achterop. Tot een kilo of 20 kunnen ze bij de meeste merken veilig in het achterzitje. Let wel op dat je bagagedrager dit gewicht aan kan!

Welke fiets?

Met een kinderzitje word de ruimte tussen zadel en stuur kleiner. Vaak word er dan ook gekozen voor een speciale moederfiets. Deze fietsen hebben iets meer ruimte tussen zadel en stuur en meestal is het stuur ook iets breder. Ook kan het stuur van dit type fiets ook op slot worden gezet en is de fiets voorzien van een tweepootstandaard. Hierdoor kun je je kind veilig op- en van de fiets af tillen! Ook is de bagagedrager van dit type fietsen vaak verwerkt in het frame waardoor hij een hoger draaggewicht heeft zodat jullie veilig op pad kunnen.

Grappige bestemmingen

De website Fietsen met Kinderen geeft je heel veel leuke bestemmingen en tips. Zo vind je altijd een leuke plek om samen naar toe te fietsen!