De lifestylefietsen van 2017

Vorige week schreven we al twee blogs over de elektrische fietsen van 2017. Nu zijn de lifestylefietsen van Gazelle en Cortina aan de beurt. Welke fietsen zijn er bijgekomen, wat is gebleven en wat zijn de veranderingen? Lees je mee?

Een Lifestylefiets. Wat is dat?

Een lifestylefiets is een fiets die helemaal bij jou en je (ja heus) lifestyle past. Dit zijn vaak de iconische fietsen die echt in het oog springen. Je zou het woord lifestyle ook kunnen vervangen voor statement fiets want dat is eigenlijk precies wat het is. Je maakt de fiets een verlengstuk van je persoonlijke stijl.

De Gazelle van Stael

Jaja, ik weet het. De Gazelle van Stael is nog steeds mijn favoriete fiets. Ik kan het niet ontkennen, ben behoorlijk consequent in mijn liefde dus we doen het er maar mee. Op deze prachtige retro fiets zie ik mezelf in de zomer al fietsend van terrasje naar terrasje bewegen. Even een flesje wijn halen, een broodje en klaar voor de picknick. In 2017 is hij verkrijgbaar in een prachtig nieuwe kleur met Lime details.

De Batavus Hommage

Deze quirky fiets is prachtig om te zien. Trendy, retro en zeer herkenbaar. Er valt weinig anders over te zeggen dan dat dit inderdaad een goede hommage is aan vroeger!

Gazelle CityZen

Deze snelle fiets is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen waaronder de CityZen S9 en de CityZen C7. Mooi om te zien, minimalistisch uitgevoerd en ideaal om je snel door het stadsverkeer heen te bewegen. Fiets met metropolistische aspiraties.

Batavus CNCTD en de Batavus Diva

De Batavus CNCTD en de Batavus Diva zijn twee fantastische transportfietsen. Beiden uitgevoerd met een tweepootstandaard, stuurslot en de leuke kleuren die we van Batavus zijn gaan waarderen. Ideaal voor legio gelegenheden. Of je nu een scholier bent, moeder of student – deze fiets voegt zich naadloos in je leven toe.

De Gazelle DutyNL familie en de Gazelle Miss Grace

Net zoals de bovenstaande transportfietsen zijn deze ook prettig in gebruik. Een tikkeltje steviger dan de gemiddelde fiets en, zoals wij wel eens stiekem zeggen, hufterproof. Ja, je leest het goed. Geen gedoe maar gewoon degelijke fietsen.

De Batavus Quip is hip

De hippe Batavus Quip (ja, schuldig, hip en Quip rijmt nu eenmaal goed) is onderscheidend van vorm en zeer praktisch. Transportfiets met een smalle voordrager zodat je ook in een volle fietsenstalling je fiets kunt parkeren. Eigenlijk is de Batavus Quip een ultieme stadsfiets, alhoewel de opstap van het unisex model misschien wat lastig is als je wat slechter ter been bent.

Gazelle PuurNL

De light-versie van de Duty serie. Een degelijke transportfiets die ideaal is voor iedereen die iets minder gewicht mee wil torsen tijdens het fietsen. Leuk om te zien, leuk in gebruik. Deze fiets is echt gemaakt voor de schoolgaande jeugd en dat is ook precies waar hij nu zo goed presteert.

Welke van deze fietsen past bij jouw Lifestyle?