De mooiste routes door het Groene Hart

Ondanks dat we door heel Europa fietsen leveren zijn wij toch wel verknocht aan het Groene Hart. Dat is de regio waarin wij gevestigd zitten en waar wij gaan fietsen op het moment dat we een vrije dag hebben. We hebben heel het Groene Hart doorkruist en hebben de mooiste plekjes voor je geselecteerd. Lees je mee over waar je het beste kunt fietsen in het groene hart?

Het groene hart

Het groene hart loopt door de provincies Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Dit gebied is ontstaan in de middeleeuwen toen er een ring van steden om een waterrijk veenweidegebied ontstond. Het gebied kenmerkt zich door oeverwallen van veenrivieren en riviertjes door polderlandschap. Er zijn prachtige buitenplaatsen gevestigd en het is er waterrijk. Bovenstaand plaatje komt van www.groenehart.nl en geeft wat ons betreft goed weer waarom het Groene Hart nu juist zo aantrekkelijk is om doorheen te fietsen.

De beroemde molenviergang van Aarlanderveen - route

In Aarlanderveen staan vier molens die het overtollige polderwater afvoeren. Dit is de enige molengang in de wereld (!) die zonder mechanische hulp een polder bemaalt. Het overtollige water word afgevoerd naar de Oude Rijn. Deze route bestaat uit Hollandse vergezichten. Genieten!

De Polders van Alphen in 40 km

Bij deze route wissel je het stadse Alphen in voor de polders met klinkende namen zoals het Paddegat of fiets je over het Dijkslootpad naar het Ooievaarspad. Heerlijk genieten. Vooral op een zonnige dag. Haal de lekkerste ijsjes bij Gelato Con Amore aan het eind van je fietstocht.

Door de middeleeuwse straten - route

Deze fietsroute gaat door Oudewater, Schoonhoven en Gouda. Tussen de steden door rij je in polderrijk landschap en tussendoor is het heerlijk vertoeven in deze middeleeuwse plaatsjes. Blijf even hangen bij de Heksenwaag van Oudewater, kijk in de ateliers van de Schoonhovense Goudsmeden en haal een stroopwafel in Gouda. Heerlijk genieten!

Wat zijn jouw favoriete stekjes in het Groene Hart?