fiets van de maand Maart - de Batavus Dinsdag Exclusive

Deze fiets is zo exclusief dat er een langere wachttijd voor is dan gemiddeld. Maar – is deze fiets het wachten waard? Wij vinden van wel! Lees je mee waarom?

De meest onderhoudsvriendelijke dinsdag

De Batavus Dinsdag Exclusive is de jongste telg uit de Batavus Dinsdag familie en is het meest onderhoudsvriendelijk van allemaal. Hoe dit komt? Door de riemaandrijving! In plaats van de RVS ketting die op bijna elke fiets gemonteerd zit is deze fiets voorzien van een beltdrive. Een beltdrive is gemaakt van kunststof en heeft dus geen last van corrosie. Hierdoor heeft deze manier van aandrijving een hogere duurzaamheid.

All is fine met Alfine

Deze fiets is voorzien van een Shimano Alfine naaf met 8 versnellingen. Alfine staat bekend als een goede upgrade op Shimano Nexus. Of, om het maar even kort door de bocht te noemen, Shimano Alfine is een stapje beter dan Shimano Nexus. Hierdoor fiets je erg comfortabel en is deze fiets een goede allrounder. Fijn voor korte- en lange stukjes. Hierdoor kun je deze fiets doordeweeks prima gebruiken voor een snelle boodschap of naar je werk maar kun je in het weekend lekker lange fietstochten maken.

Kenmerkend Design van Batavus

Het Heerenveense Batavus kenmerkt zichzelf door fietsen te maken die soms iets afwijken van het beeld wat wij hebben van fietsen. Prachtig design dus. Ze zijn met meerdere modellen bekroond met een Goed Industrieel Ontwerp-award (GIO). En ook de Batavus Dinsdag heeft dat uiterlijk waar we zo van zijn gaan houden. Strak, minimalistisch en vooral ook leuk in gebruik. De zwevende bagagedrager voegt toe aan het minimalistische uiterlijk en ook de helderblauwe details maken deze fiets tot wat hij is.

Veilig!

Ten slotte hebben we nog twee details die we graag aan willen stippen.
1. Deze fiets is voorzien van hydraulische velgremmen. Deze staan bekend om hun zeer snelle reactievermogen waardoor je accuut kunt remmen als het nodig is. Gelukkig kun je ook goed doseren met deze discbrakes waardoor ze veilig zijn in gebruik.
2. Een veilige fietstocht is alleen mogelijk als je fiets voorzien is van degelijke verlichting. Als het gaat schemeren of als het echt donker is kan dit je leven redden! Gelukkig is de Batavus Dinsdag Exclusive voorzien van een AXA Blueline koplamp met een lichtvermogen van 50 LUX!

Wat vinden jullie van de Batavus Dinsdag Exclusive?