Baby it's cold outside - de warmste plekken om naar toe te fietsen

Brrr – het is de laatste dagen best fris buiten. Mist, sneeuw en nattigheid maken het soms aantrekkelijker om binnen te blijven. Maar – wij zouden geen door wind-en-weerfietsers zijn als we je niet blij zouden maken met de warmste plekjes om naar toe te fietsen. Met rode wangen en dampende adem kun je je na een leuke fietstocht neervlijen in de warmte van de leukste plekjes van Nederland. Lees je mee?

1. Barista Café

Als fan van het eerste uur (ze zijn begonnen in Alphen) zijn we vaste bezoekers van het Barista Café. Het is heel knap dat elk filiaal zijn eigen charme heeft. Maar elk filiaal heeft altijd die kenmerkende gezelligheid. Vriendelijk personeel dat je graag het gevoel geeft dat je echt welkom bent. En niet onbelangrijk – ook erg goede koffie. Ik fiets altijd graag om voor een dubbele cortado of een grote ristretto. In “mijn” filiaal zak ik graag neer op de bank en laat ik me vaak overhalen om er ook iets lekkers bij te bestellen. Het voordeel is dat ze na Alphen ook gevestigd zijn in andere steden. Dus er is er (bijna) altijd wel een op fietsafstand. Met 17 filialen weet je zeker dat je ergens warm en comfortabel van je koffie kunt genieten!

Bijpassende fiets: Cortina Mozzo - Hip en betrouwbaar. Deze fiets is dankzij de beltdrive en het minimalistische frame heel trendy. De kleur is tot in de puntjes doorgevoerd. Ideaal om in de winter naar een koffieplek mee te fietsen omdat de beltdrive onderhoudsarm is. Ik vind deze fiets een prachtige fiets die past bij deze plek. Trendy en veranderend op de menukaart maar met de betrouwbare kwaliteit koffie waar we van houden.

2. Lush

Lush en kerst - twee dingen die samengaan als koekjes en melk. In dit duurzame bedrijf kan ik met gemak een uur spenderen aan snuffelen,praten en smeren. Op zoek naar last minute kerstkadootjes kan ik hier altijd terecht en de sfeer is hier altijd goed. Ideaal dus als je last hebt van de winterblues. Je kunt ze vinden in Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Den Bosch en Maastricht (en verder dan dat! Ze zitten wereldwijd). Ideaal dus om op de fiets te stappen en je even te laten onderdompelen in de geurige wereld van deze winkels. 
Mijn plan? Op de fiets op een koude winterdag - een lekkere bruisbal kopen en in een warm bad de winter uitzitten en maar hopen dat het snel lente word.

Bijpassende fiets: Sensa Campagna 24 - met een kleine knipoog naar het verleden en heden van Lush. Er zit meer onder het leuke en soms zoete uiterlijk van dit bedrijf. Ze voeren campagne voor allerhande zaken - humanitair, dierenwelzijn én milieu. Sensa past daar prachtig bij. Er is veel meer te koop bij dit merk dan alleen mountainbikes of racefietsen. Ze behouden hun kernwaarden en compromitteren absoluut niet op zaken die voor hen belangrijk zijn - en natuurlijk een fiets omdat dat even duurzaam is als de winkel. Match made in heaven!

3. Het openluchtmuseum

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig - op zoek naar warmte in een openluchtmuseum. Tot 21 januari kun je daar een historische winter beleven. Ze hebben een ijsbaan, je kunt er sleeën en een nostalgische draaimolen. In de winterse setting is het openluchtmuseum magisch te noemen. Maar - en dat is misschien wel het leukste van alles - je kunt er ook terecht voor warme chocolademelk en Oudhollandse pannenkoeken. Ook kun je binnen de canon van Nederland bekijken. Kortom - ben je op zoek naar dat nostalgische wintergevoel? Dit is de plek voor jou! 

Bijpassende fiets: De Gazelle Tour Populair - Deze retrofiets heeft het allemaal. Een omafiets (en een bijpassende opafiets) die het nostalgische fietsgevoel helemaal doet herleven. Je ziet je zo opstappen en wegrijden op weg naar de schaatsbaan.